Skip to main content

Ucigașul femeii gravide din Maxineni a fost arestat

* procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila l-a audiat pe suspectul de omor din localitatea Măxineni, care și-a recunoscut fapta,  fiind dus în fața instanței cu propunere de arestare * marți, magistrații Tribunalului Brăila au dispus arestarea inculpatului acuzat că i-a luat viața cumnatei sale, care era gravidă, fetița care o purta în pântece murind pe loc

 

Autorul oribilei crime din Măxineni, cel care a lovit cu cuțitul în inimă o femeie gravidă în 9 luni, cumnata sa, a ajuns în spatele gratiilor. Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Brăila l-a audiat pe suspectul de omor din localitatea Măxineni, care și-a recunoscut fapta, el fiind dus în fața instanței cu propunere de arestare. Magistrații Tribunalului Brăila au dispus arestarea prevenitivă a inculpatului P.N. pentru o lună, însă acesta a formulat contestație. În fața magistraților, procurorii au arătat că lăsarea în libertate a inculpatului acuzat de omor reprezintă un pericol.

Din probatoriul administrat în cauză, arată procurorul PT Brăila, a rezultat faptul că în noaptea de 20/21 octombrie, în jurul orei 03.45, inculpatul urmare a unei planificări meticuloase a detaliilor pe parcursul a două - trei zile, a pus în aplicare planul de a incendia imobilul familiei, cu scopul ca acesta să ardă integral, și să provoace astfel suferință familiei sale, formată din mamă, frate și viitoare cumnată, urmare nemulțumirilor vizând comportamentul acestora față de el. Ulterior incendierii locuinței, întrucât casa nu fusese cuprinsă de flăcări, acestea doar mocnind în interior, iar viitoarea cumnată purta o convorbire telefonică cu operatorul de la 112 în curtea imobilului, inculpatul, bănuind că aceasta anunța autoritățile despre incident, i-a aplicat lovituri active, repetate, cu un corp tăietor - înțepător (un cuțit de bucătărie), în zona toraco-cardio-pulmonară, leziunile fiind incompatibile cu viața.

Victima M.G. era însărcinată în 9 luni cu făt de sex feminin, mort intrauterin prin întreruperea circulației materno-fetale, consecutiv decesului mamei.

Inculpatul a recunoscut faptele comise. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

În fața judecătorilor, procurorul a arătat că faptele reținute în sarcina inculpatului prezintă o gravitate extremă, prin aceea că au constat într-o manifestare deosebit de violentă, concretizată în planificarea meticuloasă a detaliilor privind incendierea casei și ulterior a modalității în care a surprimat viața cumnatei sale, cunoscând că este însărcinată. Practic, inculpatul a adus o dublă atingere vieții umane, după cum a arătat procurorul. “Dreptul la viață are caracter absolut, este opozabil tuturor, în sensul că toți ceilalți membri ai societății sunt obligați a nu face nimic de natură să aducă atingere dreptului titularului. Fapta lui este cu atât mai gravă, arată procurorul, ținând cont de faptul că  cu bună știință, urmare sentimentelor de nemulțumire, de aversiune față de familia sa, a incendiat casa, cunoscând că se află și o femeie gravidă în interiorul acesteia”, a motivat procurorul în fața instanței.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul avea ură față de mama sa și a acumulat furie față de întreaga sa familie. Anchetatorii au stabilit că femeia de 27 de ani care urma să nască peste două zile avea în pântece o fetiță de 3 kg și 51 de cm.

Reamintim că joi dimineață, o tânără de 27 de ani a fost găsită fără viață, fratele concubinului tinerei fiind suspect de comiterea crimei. Individul care a ucis-o pe femeia însărcinată în 9 luni a încercat să se sinucidă, el ajungând la spital unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. Bărbatul a dat foc la casă, iar tânăra a sunat la numărul de urgență 112, însă în timpul apelului a fost înjunghiată cu cuțitul. Potrivit procurorilor, suspectul i-a aplicat tinerei două lovituri în zona sternului, respectiv a inimii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu