Mergi la conţinutul principal

Ucigaşul omului străzii trimis în faţa instanţei

procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Dragoş C. pentru infracţiunea de omor • în noiembrie 2019, brăileanul de 38 de ani a băut alături de un om al străzii de 61 de ani, în incinta unui punct termic din Hipodrom, care le era locuinţă celor doi • între cei doi a izbucnit conflictul, pentru că nu le ajungea băutura, iar inculpatul l-a luat la pumni şi picioare pe celălalt bărbat • acesta şi-a dat sfârşitul, inculpatul ajungând în spatele gratiilor

 

Individul acuzat că i-a adus moartea unui om al străzii, în incinta unui punct termic dezafectat din cartier Hipodrom, care le era “locuinţă” celor doi, a ajuns în faţa instanţei. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au definitivat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Dragoş C., în stare de arest preventiv, pentru infracţiunea de omor. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila. Oribila crimă a fost comisă la sfârşitul anului trecut

Prin ordonanţa din data de 12 noiembrie 2019 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Dragoş C., pentru săvârşirea infracţiunii de omor. După cum arată procurorii, în cauză s-a reţinut faptul că, la data de 7 noiembrie 2019, în intervalul orar 21.00 - 22.00, victima R.V. a fost agresată în mod repetat, fiind lovită cu pumnii şi picioarele peste corp de către inculpatul Dragoş C., rezultând leziuni care au condus la decesul acesteia.

Din materialul probator, arată procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, a rezultat faptul că inculpatul Dragoş C. şi victima R.V. se cunoşteau de mai mult timp. Potrivit anchetatorilor, victima avea o viaţă dezordonată şi frecventa locuri ale oamenilor străzii, aceasta locuind în punctul termic dezafectat de pe strada Hipodrom, în apropierea blocuri T3.

Potrivit anchetatorilor, locaţia era frecventată în mod curent de persoane fără adăpost, care consumau în mod frecvent băuturi alcoolice, ba chiar spirt medicinal. În seara de 7 noiembrie 2019, inculpatul Dragoş C. s-a deplasat la punctul termic şi l-a găsit acolo pe R.V., dar şi pe un alt bărbat. În cercul lui de cunoscuţi, inculpatul era poreclit “Dan Distrusul”, după cum au stabilit anchetatorii.

 

De la o ceartă pentru alcool s-a ajuns la crimă

Victima, inculpatul şi martorul au consumat alcool şi spirt în seara respectivă, în incinta punctului termic dezafectat. La un moment dat, se arată în rechizitoriul Parchetului, între victimă şi inculpat a izbucnit un conflict verbal, motivul fiind legat de reproşurile pe care victima i le făcuse inculpatului cu privire la faptul că băuse prea mult spirt şi nu mai lăsase şi pentru a doua zi. Cei doi s-au luat la bătaie, însă celălalt bărbat aflat în zona punctului tremic a reuşit să îi despartă. Conflictul s-a reaprins după circa o oră, după cum se arată în rechizitoriul procurorului, moment în care inculpatul Dragoş C. a sărit cu picioarele pe abdomenul victimei. În urma loviturilor primite, bărbatul “a rămas întins pe salteaua pe care dormea cu faţa în sus, cu gura căscată”, după cum ar fi declarat martorul în faţa procurorului de caz.

După conflict, inculpatul şi bărbatul care fusese martor la altercaţie au mers la somn în incinta punctului termic, numai că victima R.V. nu s-a mai mişcat.

A doua zi dimineaţă, martorul a observat că bărbatul lovit nu mai dă vreun semn de viaţă. Totuşi, după cum arată procurorul, martorul şi inculpatul nu au anunţat autorităţile decât seara, în jurul orei 23.30, întrucât le-a fost teamă să relateze cele întâmplate. După sesizare, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de ambulanţă, însă nu s-a mai putut face nimic pentru bărbatul care era deja mort. S-a efectuat necropsia şi s-a stabilit că: “moartea numitului R.V. a fost violentă şi s-a datorat şocului traumatic o-hemoragic consecutiv traumatismului toraco-pulmonar agravat de intoxicaţia etanolică. Leziunile traumatice s-au putut produce prin lovirea activă repetată cu corpuri dure (pumni, picioare) şi probabil comprimare la data de 7/8.11.2019 în condiţiile precizate de anchetă”.

În drept, arată procurorii, fapta inculpatului Dragoş C., care la data data de 7 noiembrie 2019, a agresat fizic, în mod repetat, victima R.V., pe care a lovit-o cu pumnii şi picioarele, rezultând leziuni care au condus la decesul acesteia, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de omor. Prin ordonanţa din data de 12 noiembrie 2019 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila s-a dispus luarea măsurii reţinerii faţă de inculpatul Dragoş C., acesta fiind apoi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. În lunile următoare, măsura arestului preventiv a fost prelungită, ucigaşul fiind şi acum în spatele gratiilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro