Mergi la conţinutul principal

Ucigaşul din Brăiliţa a rămas cu pedeapsa de 12 ani închisoare

inculpatul Militaru Costel, acuzat că i-a înfipt cuţitul în inimă unui bărbat pe care îl cunoştea, în urma unui conflict în stradă, nu a reuşit să obţină o reducere a pedepsei la instanţa superioară • la data de 20 ianuarie, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au respins apelul declarat de Militaru împotriva sentinţei penale din data de 28 noiembrie a Tribunalului Brăila • ucigaşul a rămas cu pedeapsa din primă instanţă, de 12 ani închisoare pentru infracţiunea de omor

 

Condamnat în primă instanţă la 12 ani închisoare, pentru infracţiunea de omor, inculpatul Militaru Costel, cel care i-a înfipt cuţitul în inimă unui cunoscut, în cartier Brăiliţa, nu a reuşit să obţină o reducere a pedepsei. Deşi a formulat apel la Curtea de Apel Galaţi, bărbatul nu a reuşit să i convingă pe magistraţi să îi dea mai puţini ani de închisoare. El a rămas cu sentinţa din primă instanţă. “Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Militaru Costel împotriva sentinţei penale din 28.11.2019 a Tribunalului Brăila. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului Militaru Costel şi deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive a inculpatului de la data de 26.11.2018 la zi. Obligă inculpatul - apelant la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, este soluţia pronunţată la data de 20 ianuarie. Inculpatul este obligat la plata de daune civile către soţia victimei, în valoare de 20.000 lei, şi daune morale de 2.000 euro, după cum a decis prima instanţă. În plus, ucigaşul are de plătit pensie de întreţinere către copiii victimei.

Reamintim că, în aprilie 2019, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Militaru Costel, în vârstă de 37 de ani, cu antecedente penale. După cum au stabilit anchetatorii, între inculpatul Militaru şi victima sa, Mihai Stănică, zis “Budală”, s-a creat o stare conflictuală. În ziua de 25 noiembrie 2018, victima l-a insultat pe un martor pe stradă, ceea ce a determinat o reacţie din partea bărbatului în cauză, dar şi a inculpatului Militaru Costel, care era văr cu el. Aceştia au agresat victima în faţa locuinţei sale. Concubina lui Stănică a apelat serviciul unic de urgenţe, la faţa locului deplasându-se un echipaj de Poliţie care i-a amendat pe cei implicaţi în conflict. Totuşi, în seara zilei respective, la ora 21.00, inculpatul şi victima s-au întâlnit din nou la intersecţia străzilor Dumbrava Roşie şi Valea Călugărească, iar între cei doi a reizbucnit conflictul, mult mai violent. “Inculpatul Militaru Costel i-a aplicat victimei o lovitură cu cuţitul în toracele anterior stâng, creând o plagă penetrantă profundă. Bărbatul înjunghiat a încercat să se îndepărteze, ba chiar să riposteze cu un cuţit pe care îl avea asupra sa, însă după câţiva metri a căzut în spaţiul verde de lângă imobilul situat pe strada Dumbrava Roşie nr. 161, unde a decedat”, au stabilit anchetatorii. Atacatorul şi-a dat seama de gravitatea faptei şi a încercat să scape. El a pătruns într-un imobil de pe strada menţionată, unde proprietarul îi permitea să locuiască într-o baracă, şi a ascuns cuţitul sub o placă din beton. Bărbatul înjunghiat a fost descoperit de o femeie care locuia în zona unde s-a produs omorul. Pe 26 noiembrie 2018, suspectul Militaru Costel a fost arestat preventiv. El îşi va petrece acum ani buni la închisoare.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro