Mergi la conţinutul principal

Ucigaşii lui Brot. Primul termen de judecată, prima amânare

la data de 9 februarie, dosarul a intrat efectiv pe rolul Tribunalului Brăila, asta după ce s-a decis că judecata poate începe • s-a dispus însă amânarea şi reluarea procesului în data de 9 martie, pentru a se analiza conţinutul raportului de expertiză depus la dosar • zilele trecute, faţă de inculpaţii Iulian Mădălin Pentelie şi Florin Pîtea, trimişi în judecată pentru infracţiunea de omor, s-a prelungit măsura arestului

 

Sentinţa în dosarul “Ucigaşii lui Brot” nu va veni prea curând. Chiar la primul termen de judecată, stabilit pentru data de 9 februarie, s-a dispus prima amânare. Se reia procesul pe fond, în data de 9 martie, pentru a se analiza conţinutul raportului de expertiză depus la dosar. Zilele trecute, faţă de inculpaţii Iulian Mădălin Pentelie şi Florin Pîtea, trimişi în judecată pentru infracţiunea de omor, s-a prelungit măsura arestului preventiv. Decizia Tribunalului Brăila a fost contestată de inculpaţi, dosarul ajungând la Curea de Apel Galaţi.

Artacul violent care avea să aducă moartea lui Cristian Brot s-a produs, după cum v-am mai informat, la data de 26 mai 2017, când s-au tras focuri de armă, în apropierea unei şcoli din municipiu, mai exact la intersecţia străzilor Ardealului cu Ion Ghica (cartier Islaz). Cristian Brot, de 28 de ani, a fost împuşcat, iar medicii s-au chinuit în zadar să îi salveze viaţa, mai ales că gloanţele trase îl ciuruiseră. Asasinii erau doi tineri cunoscuţi de victimă, Florin Pîtea, zis “Pekenia”, şi Mădălin Iulian Pentelie, care, pe fondul unor dispute mai vechi, şi-au pus în gând să îl ucidă pe Brot. L-au executat cu un pistol “Beretta” de 9 mm, arma fiind găsită după câteva zile, pe câmp, în lanul de porumb din zona Cazasu. Mai multe gloanţe l-au nimerit pe tânărul de 28 de ani, iar altele au găurit maşina acestuia. În urma împuşcăturilor repetate, tânărul a suferit leziuni incompatibile cu viaţa.

După cum a stabilit procurorul, cearta dintre Brot şi Mădălin Pentelie a pornit de la o tânără, pe care o vroiau atât victima, cât şi atacatorul. Brot şi Pentelie s-au întâlnit anterior, la un hotel, pentru a sta de vorbă, iar Brot l-a pălmuit pe inculpatul Pentelie. Au urmat apoi mesaje de ameninţare cu moartea şi, în final, moartea chiar a venit pentru Brot. În ziua crimei, inculpaţii au convenit cu victima să se întâlnească în faţa locuinţei lui Pentelie, la intersecţia străzilor Ardealului cu Ion Ghica. În jurul orei 11.30, inculpaţii au mers la întâlnire cu autoturismul Volkswagen Passat, model britanic, aparţinând lui Florin Pîtea aflat la volan. În maşină inculpaţii aveau o sabie/macetă, o toporişcă, un spray iritant lacrimogen, iar în cotiera dintre scaunele din faţă aveau pistolul militar marca “Pietro Beretta Gardone VT”, model 92 FS, calibrul 9 mm, cu încărcător cu capacitate de 15 gloanţe plin. Victima s-a apropiat de portiera din stânga faţă a autoturismului VW Passat şi a lovit cu o baionetă geamul care s-a spart, moment în care inculpatul Pentelie a executat 4 focuri de armă către victimă. Pîtea Florin a preluat apoi pistolul şi ambii inculpaţi au coborât din maşină, Pentelie Mădălin având asupra sa toporişca şi spray-ul, iar Pîtea Florin pistolul şi maceta. Inculpatul Pîtea a mai tras 2 focuri de armă, în scurt timp, victima, Cristian Brot, prăbuşindu-se lângă bordură. Oricum, Pîtea a mai tras 5 focuri de armă în timp ce se deplasa pe stradă. Pentelie a mers apoi la Cristian Brot, iar acesta i-a cerut să nu îl lovească şi apoi a devenit inconştient. S-au tras 11 gloanţe şi acestea l-au nimerit pe Brot în zone vitale. Ucigaşii au fugit şi au fost prinşi, în scurt timp, în hornul unei case părăsite din localitatea Surdila Greci.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro