Mergi la conţinutul principal

Ucigaşii lui Brot. Primul termen de judecată la Curtea de Apel Galaţi

în urma apelului formulat de procurori, mama victimei, dar şi de inculpaţi, dosarul a fost înregistrat la instanţa superioară, judecata urmând să înceapă pe data de 18 septembrie • la Tribunalul Brăila, inculpaţii Iulian Mădălin Pentelie şi Florin Pîtea au primit câte 18 ani închisoare, pentru omor calificat • instanţa a prelungit măsura arestului preventiv faţă de inculpaţi

 

În septembrie reîncepe judecata în dosarul «Ucigaşii lui Brot». În urma apelului formulat de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, mama victimei, dar şi de inculpaţi, toţi nemulţumiţi de sentinţa primei instanţe, dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Galaţi, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 18 septembrie. Familia tânărului împuşcat în stradă, Cristian Brot, dar şi procurorii, cer pedepse mai aspre pentru inculpaţii Iulian Mădălin Pentelie şi Florin Pîtea, care la Tribunalul Brăila au primit câte 18 ani închisoare, pentru omor calificat.

Reamintim că tânărul de 28 de ani, Cristian Brot, a fost ucis cu un pistol “Beretta” de 9 mm, ce aparţinea poliţiei italiene, la data de 26 mai 2017, când s-au tras focuri de armă, la intersecţia străzilor Ardealului cu Ion Ghica (cartier Islaz). Cristian a fost practic ciuruit şi medicii nu l-au mai putut salva. În jurul orei 11.30, inculpaţii au mers la o întâlnire cu Brot, cu autoturismul Volkswagen Passat aparţinând lui Florin Pîtea aflat la volan. În maşină inculpaţii aveau o sabie/macetă, o toporişcă, un spray iritant lacrimogen, iar în cotiera dintre scaunele din faţă aveau pistolul militar marca “Pietro Beretta Gardone VT”, model 92 FS, calibrul 9 mm, cu încărcător cu capacitate de 15 gloanţe plin. Când Brot a venit lângă maşină, inculpatul Pentelie a executat 4 focuri de armă, apoi Pîtea Florin a preluat pistolul şi ambii inculpaţi au coborât din maşină. Pîtea a mai tras 2 focuri de armă, în scurt timp, victima, Cristian Brot, prăbuşindu-se lângă bordură. Oricum, Pîtea a mai tras 5 focuri de armă în timp ce se deplasa pe stradă. S-au tras 11 gloanţe şi acestea l-au nimerit pe Brot în zone vitale. Ucigaşii au fugit şi au fost prinşi, în scurt timp, în hornul unei case părăsite din localitatea Surdila Greci. Arma crimei a fost găsită după câteva zile, pe câmp, într-un lan de porumb din zona Cazasu.

Pîtea şi Pentelie au fost arestaţi preventiv, apoi trimişi în judecată şi condamnaţi de prima instanţă. Sentinţa finală se va da însă la Curtea de Apel Galaţi.

Ucigaşii lui Brot sunt cunoscuţi cu antecedente penale, Pentelie Iulian Mădălin fiind acuzat de o infracţiune la fel de gravă, comisă în Spania. Pe numele brăileanului de 26 de ani a fost emis, în urmă cu un an, un mandat european de arestare, de către autorităţile judiciare spaniole, pentru săvârşirea infracţiunilor de “jaf agravat” şi “omor prin imprudenţă”.  În ianuarie 2016, brăileanul Mădălin Pentelie împreună cu alţi 3 bărbaţi l-au ucis pe Carlo Claudio Lanfranchi, în propria locuinţă. La IPJ Brăila a ajuns mandatul de arestare provizorie, însă Mădălin nu poate fi trimis în Spania, până nu execută pedepsele din România.

Rămâne de văzut acum dacă sentinţa Tribunalului Brăila va fi sau nu modificată,  la instanţa superioară.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu