Mergi la conţinutul principal

Ucigaşii lui Brot contestă rechizitoriul procurorului

după ce, luna trecută, s-a dispus trimiterea în judecată faţă de Iulian Mădălin Pentelie şi Florin Pîtea, pentru infracţiunea de omor, cauza a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Brăila • nu s-a putut începe judecata însă, pentru că în cauză au fost invocate unele excepţii, iar judecătorii trebuie să decidă dacă acestea sunt sau nu fondate • cei acuzaţi că i-au luat viaţa lui Cristian Brot stau la arest

 

S-a stabilit vinovăţia inculpaţilor Mădălin Pentelie şi Florin Pîtea, ucigaşii lui Brot, din punctul de vedere al procurorului criminalist, însă judecata stă deocamdată pe loc. Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Brăila, la jumătatea lunii noiembrie, dar în cauză au fost invocate excepţii de către cei doi brăileni acuzaţi de infracţiunea de omor. Până când instanţa nu dă verdictul cu privire la acestea, procesul nu poate începe efectiv. Oricum, cei doi inculpaţi, Pentelie şi Pîtea, sunt arestaţi preventiv şi aşteaptă decizia instanţei.

În rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, procurorul a stabilit întregul “scenariu” în cazul oribilei crime, comise în mijlocul străzii şi în apropierea unei şcoli, în luna mai 2017. Potrivit acuzării, cel care avea să îşi dea sfârşitul, după ce a fost împuşcat cu un pistol letal, Cristian Brot, aflase anterior că i se pregăteşte ceva, întrucât primise mesaje de ameninţare cu moartea din partea lui Mădălin Pentelie. Cearta dintre cei doi a pornit de la iubita care a fugit de la unul la altul şi, din păcate, dintr-un motiv banal s-a ajuns la moarte.

Brot şi Pentelie chiar s-au întâlnit anterior, la un hotel, pentru a sta de vorbă, iar Brot l-a pălmuit pe inculpatul Pentelie. Au urmat apoi mesaje cu ameninţări cu moartea de genul: “tu mi-ai dat două palme, eu te las în baltă de sânge”,  “consum gloanţele pe tine şi nu meriţi”. Totuşi, după cum arată procurorul, şi Brot a avut partea lui de vină, întrucât şi el a venit înarmat cu o baionetă la întâlnirea cu inculpaţii, ba chiar a lovit cu baioneta în geamul maşinii în care se aflau cei ce aveau să îi aducă moartea.

Măcelul din stradă s-a produs în ziua de 26 mai, când inculpaţii au convenit cu victima să se întâlnească în faţa locuinţei lui Pentelie, la intersecţia străzilor Ardealului cu Ion Ghica. În jurul orei 11.30, inculpaţii au mers la întâlnire cu autoturismul Volkswagen Passat, model britanic, aparţinând lui Florin Pîtea, care se şi afla la volan. În maşină inculpaţii aveau o sabie/macetă, o toporişcă, un spray iritant lacrimogen, iar în cotiera dintre scaunele din faţă aveau pistolul militar marca “Pietro Beretta Gardone VT”, model 92 FS, calibrul 9 mm, cu încărcător cu capacitate de 15 gloanţe plin.

Victima s-a apropiat de portiera din stânga faţă a autoturismului VW Passat şi a lovit cu baioneta geamul care s-a spart. Din interiorul maşinii, inculpatul Pentelie a executat 4 focuri de armă către victimă, iar aceasta din urmă a încercat să se îndepărteze. În continuare, inculpatul Pîtea Florin a preluat pistolul şi ambii inculpaţi au coborât din maşină, Pentelie Mădălin având asupra sa toporişca şi spray-ul, iar Pîtea Florin pistolul şi maceta. În timp ce se afla lângă portiera din dreapta faţă a autoturismului, inculpatul Pîtea a mai tras 2 focuri de armă. Victima, Cristian Brot, s-a prăbuşit lângă bordură. Oricum, Pîtea a mai tras 5 focuri de armă în timp ce se deplasa pe stradă. Inculpatul Pentelie a mers apoi la Cristian Brot, iar acesta i-a cerut să nu îl lovească şi apoi a devenit inconştient. S-au tras 11 gloanţe şi acestea l-au nimerit pe Brot în zone vitale. El a ajuns la spital însă medicii nu au reuşit să îl ţină în viaţă.

Ucigaşii au fugit de la faţa locului şi i-au pus pe jar pe poliţişti, aceştia răscolind prin municipiu şi judeţ, pentru a găsi arma cu care s-a tras. După câteva zile, pistolul a fost găsit la Cazasu, într-un lan de porumb, în timp ce suspecţii de crimă au fost depistaţi ascunşi în hornul unei case din Surdila Greci. Cei doi au fost duşi direct în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

În urma anchetei, s-a aflat că pistolul “Beretta” aparţine unui carabinier şi fusese furat dintr-o locuinţă din Italia. Cine l-a furat şi cum a ajuns arma în Brăila, nu se ştie deocamdată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu