Mergi la conţinutul principal

Ucigaşii din Gradiştea s-ar fi vrut în libertate

După ce au ucis-o pe femeia de 40 de ani, din comuna Gradiştea, pentru 100 de lei, cei patru suspecţi, Ionuţ Mocanu, Marcel Mocanu, Radu Baboi şi Valentin Ciprian Mocanu au încercat să îşi recapete libertatea. Eforturile celor patru indivizi cercetaţi pentru omor calificat au fost însă zadarnice, instanţa menţinând măsura arestului preventiv, până la sfârşitul lunii aprilie. Romii acuzaţi că au ucis-o pe Marcela Stoian, în seara zilei de 23 februarie, lăsând fără mamă două fetiţe, au ajuns în spatele gratiilor după trei zile de la comiterea oribilei crime. Ei au fost indentificaţi în urma investigaţiilor la foc continuu efectuate de poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului criminalist.
În cazul ucigaşilor din localitatea Gradiştea, la sfârşitul lunii martie, procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a propus încă o lună de arest pentru cei patru. Tribunalul Brăila a dispus prelungirea arestării inculpaţilor, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29 martie şi până la data de 27 aprilie 2015, inclusiv. Inculpaţii puteau formula contestaţie împotriva măsurii, ceea ce au şi făcut, iar cauza a ajuns la Curtea de Apel Galaţi. Judecătorii instanţei superioare nu le-au dat dreptate suspecţilor de crimă. Nici nu aveau cum, ţinând cont de gravitatea faptei comise. "Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii: Mocanu Ionuţ, Mocanu Marcel, Baboi Radu şi Mocanu Valentin-Ciprian împotriva încheierii din 25.03.2015, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Brăila. Obligă pe fiecare dintre contestatorii-inculpaţi la plata către stat a sumei de câte 150 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă", este soluţia pronunţată de CA Galaţi, la data de 27 martie, după cum se arată pe site-ul instanţei.
În dimineaţa zilei de 27 februarie, la reconstituire, indivizii acuzaţi că au ucis-o pe Marcela pentru 100 de lei le-au spus criminaliştilor că intenţia lor clară a fost "să o omoare pe tanti Marcela, pentru a-i lua banii". Unul dintre cei patru, Marcel, a fost chiar zgâriat pe faţă de femeia care a încercat cu disperare să scape, însă nu a avut nicio şansă în faţa celor patru călăi. Mocanu Marcel a recunoscut că femeia l-a zgâriat pe faţă, ţinând de geantă, însă ei au dat unul cu piciorul, unul cu scândura. Au luat apoi geanta şi au plecat pe deal, lasând-o pe Marcela la pământ. Baboi Radu, zis "Stropel", a declarat senin "i-am dat în cap la o femeie, cu Mocanu Ionuţ Mocanu Marcel şi Ciprian". În faţa poliţiştilor, Mocanu Valentin Ciprian a spus şi el că au vrut să "o omoare pe tanti Marcela, ca să îi ia banii". Potrivit anchetatorilor, Mocanu Valentin s-a dus la magazin unde era femeia şi a văzut că număra banii apoi i-a anunţat pe ceilalţi despre marea descoperire şi au hotărât toţi patru să o omoare şi să îi ia geanta în care nu avea decât 100 de lei.
După oribila crimă, poliţiştii de la SIC şi procurorul criminalist au mers la locul faptei, însoţiţi de câinele de urmă. După ce a mirosit lemnele pe care suspecţii au pus mâna, animalul s-a oprit exact la cele două locuinţe unde stăteau cei patru. Romii au fost reţinuţi şi duşi în faţa instanţei, cu propunere de arestare pentru infracţiunea de omor, cei patru fiind "cazaţi" în spatele gratiilor.
Lumea din sat nu a avut vorbe bune despre cei patru, despre care a spus că se ocupau numai cu băutura şi furatul. Oribila crimă i-a marcat pe oameni, într-atât încât au ajuns să le dorească moartea celor patru criminali.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro