Mergi la conţinutul principal

Uși mai largi la secția ATI COVID, în pragul valului 5

* săptămâna aceasta, au fost finalizate lucrările de mărire a celor șapte uși de la Secția ATI COVID a Spitalului Județean de Urgență Brăila, începute pe 8 decembrie * în noiembrie 2021, în urma unui control al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila (ISU), s-a constatat că ușile ATI COVID erau ceva mai mici decât paturilor pacienților, aspect ce ar fi îngreunat foarte mult evacuarea, în cazul unui incendiu sau a altei situații de urgență * inițial, secția fusese gândită ca și Secție ATI Copii * situația a fost, între timp, remediată * miercuri, 5 ianuarie 2022, la Secția ATI COVID a SJU Brăila erau internați cinci pacienți în stare gravă 

 

Valul 5 al pandemiei de Coronavirus care a răvășit, în ultimele zile ale anului 2021, centrul și vestul Europei, începe să se facă simțit și în România, însă medicii Spitalului Județean de Urgență Brăila par să fie pregătiți pentru ceea ce se prefigurează. Saloanele secțiilor au doar pacienți care nu pot fi tratați acasă ori care au fost supuși unor intervenții chirurgicale ce nu suportau amânare, triajul epidemilogic și zonele-tampon funcționează ca la carte, iar personalul medical pare mai motivat ca oricând. După ce au înfruntat valul 4, în octombrie și noiembrie anul trecut, când toate cele 400 de paturi de la Spitalul Județean de Urgență destinate pacienților diagnosticați cu forme medii și ușoare de COVID și cele 12 locuri de la ATI COVID erau ocupate, medicii spun că nu se mai tem de nimic.

Mai mult, săptămâna aceasta, au fost finalizate și lucrările de mărire a ușilor de la Secția ATI COVID, lucrări demarate începând cu data de 8 decembrie 2021. În tot acest timp, pacienții internați în Secția ATI COVID a Spitalului Județean de Urgență Brăila au fost mutați, provizoriu, de la etajul III (Cardiologie-Pediatrie), pavilion E, unde a funcționat până acum, într-un spațiu amenajat la parterul instituției. Cele șapte uși ale saloanelor de la ATI COVID au fost lărgite îndeajuns de mult pentru ca paturile pacienților internați în stare gravă să poată trece lejer prin ele, aspect esențial în principal în cazul unei situații de urgență. Potrivit conf. dr. Dragoș Voicu, medic primar chirurg și director medical al Spitalului Județean de Urgență Brăila, "lucrările au fost finalizate la timp și au fost realizate cu maximă răspundere". Marți, 4 ianuarie 2022, la Secția ATI COVID a SJU Brăila mai erau internați doar 4 pacienți diagnosticați cu forme grave ele temutei maladii, iar miercuri, 5 ianuarie, a fost adus încă un pacient care avea nevoie de terapie intensivă. "Suntem pregătiți pentru primirea pacienților, fie persoane diagnosticate cu COVID, fie cu alte afecțiuni cronice", a mai precizat dr. Dragoș Voicu

Reamintim că, în urma unui control al reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila (ISU) la Spitalul Județean de Urgență, prefectul Brăilei, Florin-Sergiu Dobrescu, avertiza în legătură cu faptul că ar putea exista probleme la evacuarea pacienților în cazul declanșării unui incendiu în spital. Concret, s-a constatat că cele șapte uși de la saloanele Secției ATI COVID sunt ceva mai mici decât paturile pacienților. Asta pentru că, inițial, secția fusese gândită ca și Secție ATI Copii. Situația a fost, între timp, remediată, prin implicarea conducerii Consiliului Județean Brăila. În decembrie 2021, dr. Delia Râșnoveanu, managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila, ne asigura că toate secțiile, inclusiv Secția ATI COVID, funcționează în condiții normale. 

"La ora actuală, toate secțiile Spitalului Județean de Urgență Brăila funcționează la capacitate redusă, dar în condiții normale. La Secția ATI COVID s-a redus numărul de paturi de la 12 la 10, provizoriu, până la finalizarea lucrărilor, iar secția a fost mutată temporar la parter, Corp E", preciza, pe 9 decembrie, dr. Delia Râșnoveanu. În acel moment, la ATI COVID erau internați 6 pacienți, iar în toate secțiile spitalului mai erau 60 de pacienți cu forme ușoare și medii de COVID.

Spitalul Județean de Urgență Brăila dispune de un total de 1.215 de paturi în toate corpurile și secțiile, peste 400 dintre acestea fiind destinate pacienților diagnosticați cu COVID-19 (forme ușoare și medii). Cu alte cuvinte, unitatea spitalicească era pregătită, încă din luna decembrie, pentru un viitor val 5 al pandemiei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro