Mergi la conţinutul principal

Turneul SoNoRo Conac „La Grande Bellezza” ajunge la Teatrul Maria Filotti din Brăila

* turneul sărbătorește frumusețea arhitecturală și culturală cu un concert la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, în data de 23 mai, de la ora 19:00 * concertul este susținut de muzicienii Irina Mureșanu (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Cristiana Mihart (pian)

 

 

 

SoNoRo Conac ajunge la cea de-a X-a ediție și celebrează acest moment sub numele „La Grande Bellezza”, cu un turneu de concerte de muzică de cameră în unele dintre cele mai frumoase spații din țara noastră.

După ce a debutat în luna aprilie, Turneul SoNoRo Conac sărbătorește frumusețea arhitecturală și culturală cu un concert la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, în data de 23 mai 2022, de la ora 19:00, susținut de muzicienii Irina Mureșanu (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Cristiana Mihart (pian). Accesul este gratuit, doar în baza rezervării locurilor.

SoNoRo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal BRD – Groupe Société Générale, cu scopul de a intermedia contexte favorabile salvării unor monumente importante din patrimoniul românesc şi de a aduce în atenția publicului şi a autorităților remarcabile valori româneşti date uitării.

”Fiecare dintre locurile alese pentru cea de-a X-a ediție a turneului SoNoRo Conac întregește povestea muzicii clasice din România. Dacă în prima parte a turneului am concertat în marile filarmonici ale țării noastre, stabilimente de cultură ridicate începând cu secolul XVIII și în același timp capodopere arhitectonice, în a doua parte ne ancorăm în poezia locurilor unde mari muzicieni sau alți oameni de cultură au locuit sau au creat. Suntem încântați să includem pentru prima dată în existența SoNoRo Conac Teatrul Maria Filotti din Brăila, monument arhitectonic aflat în patrimoniul UNESCO. Sperăm ca publicul să se bucure de frumusețea muzicii și de energia specială a acestui spațiu cu un istoric impresionant”, declară Răzvan Popovici, directorul turneului SoNoRo Conac. 

 

Concertul cuprinde următorul program:

- Ludwig van Beethoven (1779 – 1827) – Trio Gassenhauer, op. 11

- George Enescu (1881 – 1955) – Arii în stil popular românesc pentru vioară solo

- Fritz Kreisler (1875 – 1962) – Recitativ și Scherzo pentru vioară solo, op. 6

- Fritz Kreisler (1875 – 1962) – La Gitana pentru violă și pian

- Piotr Ilici Ceaikovski (1840 – 1893) – Meditation pentru violă și pian, op. 72, nr. 5

- Dimitri Șostakovici (1906 – 1975) – Cinci piese pentru vioară, violă și pian

Mai multe detalii despre turneu și program sunt disponibile pe https://conac.sonoro.ro/.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro