Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Turkmenistanul este dispus sa livreze gaze naturale Republicii Moldova

Turkmenistanul ar putea examina posibilitatea de a livra gaze naturale Republicii Moldova, in acest caz urmind sa aiba loc negocieri si consultari, potrivit unei telegrame trimise de liderul turkmen, Saparmurat Niazov, presedintelui moldovean, Vladimir Voronin, anunta BASA-press.
"Turkmenistanul dispune de rezerve de gaze naturale suficient de mari si este pregatit sa inceapa livrarea volumului necesar atit in Ucraina si Republica Moldova, precum si in alte tari, pe baze contractuale", se arata in mesajul sefului de stat turkmen.
Concernul rus Gazprom a intrerupt, de la 1 ianuarie, alimentarea cu gaze naturale a Republicii Moldova, ca urmare a faptului ca aceasta tara nu a semnat contractul de livrare care prevedea un pret de 160 de dolari pentru 1.000 metri cubi, pentru urmatoarele trei luni.
Ucraina va asigura, din resurse proprii, circa 50 la suta din necesarul de gaze naturale al Republicii Moldova, in virtutea unei intelegeri incheiate de liderul de la Chisinau, Vladimir Voronin, cu omologul sau ucrainean, Viktor Iuscenko.
Oficiali din cadrul Gazprom au declarat, marti, ca vor continua negocierile cu Republica Moldova. O delegatie formata din reprezentanti ai companiei Moldova-Gaz s-a deplasat la Moscova unde va purta negocieri cu reprezentanti ai concernului rus Gazprom.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii