Mergi la conţinutul principal

Turiștii din Stațiunea Lacu Sărat, exasperați de țânțari

• asta ne-au semnalat, zilele trecute, mai multe persoane deranjate de numărul mare de țânțari din Stațiunea Lacu Sărat • contactat și întrebat de ce nu a derulat acțiuni împotriva înmulțirii acestor insecte, primarul comunei Chiscani, Costică Cojea (PNL), a afirmat că este criticat fără motiv, deoarece Primăria chiar ar fi făcut dezinsecții pentru a scăpa stațiunea de țânțari • acesta ne-a prezentat datele pentru toate dezinsecțiile ce au avut loc în acest an, cel mai recent interval fiind 3 - 4 august • Cojea a mai precizat că va mai urma o astfel de intervenție la finele lunii august, dar că insectele se pot înmulți rapid acolo unde există vegetație și apă

 

Turiștii care au dorit să se relaxeze în Stațiunea Lacu Sărat în această perioadă s-au confruntat cu o problemă de-a dreptul sâcâitoare: țânțarii. Asta ne-au reclamat o serie de cititori, care s-au plâns de faptul că stațiunea este pur și simplu invadată de țânțari, astfel că oamenii abia dacă își pot petrece timpul liber acolo pentru a se relaxa. Contactat de redactorii ”Obiectiv – Vocea Brăilei” și întrebat în legătură cu această situație, dar și pentru a ne preciza când s-a realizat ultima oară o acțiune împotriva acestor insecte în Chiscani, Costică Cojea, primarul comunei s-a apărat și a precizat că situația nu este nici pe departe așa de gravă cum au descris-o cei care ne-au transmis sesizarea.

Primarul a afirmat că s-a acționat în stațiune, s-au făcut dezinsecții ca la carte, conform normelor și că se va repeta acest lucru spre finalul lunii august. Primarul (ex-PSD, actual membru PNL) a subliniat că a luat și el măsuri de câte ori s-a acționat contra țânțarilor și în municipiu.

”M-aș mira! Sesizarea aceasta este tendențioasă, fiindcă de fiecare dată când a stropit Brăila, am stropit și eu. De asemenea, mai am de făcut o procedură, din câte știu. S-a acționat. Am avut trei proceduri complete avio și terestre și încă două terestre. Deci cinci în total. Iar ultima a fost chiar la începutul lunii august. S-a acționat doar terestru. Au avut două treceri”, a declarat Cojea.

 

Următoarea acțiune contra țânțarilor la finele lunii

Primarul ne-a promis totuși în momentul apelului că se va interesa cu exactitate privind perioadele când s-a acționat pe teritoriul comunei Chiscani împotriva țânțarilor și că ne va transmite informațiile cât mai precis. Acesta s-a ținut de cuvânt și ne-a contactat ulterior, cu precizarea că în ciuda eforturilor primăriei, insectele se pot înmulți într-un ritm accelerat în zonele cu vegetație și cu apă. Cojea a apreciat totuși că populația țânțarilor chiar a fost ținută bine sub control în acest an.

”Situația se prezintă astfel: am avut în perioada 28 - 30 aprilie aviotratament și dezinsecție terestră. Adică servicii complete. S-a dat trei zile consecutiv. Apoi între 18 și 19 mai s-a făcut iarăși tratament, la fel, avio și terestru. De asemenea, din 6 - 8 iunie tot terestru și avio. După aceea, au mai fost 29 - 30 iulie două tratamente, însă doar terestru. Iar ultimul este exact cum v-am spus 3 – 4 august 2023. Tot tratament terestru. De aceea vă spuneam că este un «răutăcism». Nu vreau să mă laud, dar să știți, chiar am ținut în frâu țânțarii vara aceasta. Nu au fost exagerat de mulți, ba chiar aș spune că au fost puțini mai spre deloc. Dar asta este. Mai apar. Ce să spun... și într-o găleată dacă ai apă în curte, pot să apară. Dar eu vă spun, s-a făcut tratament!”, a mai adăugat Cojea, cu mențiunea că următoarea intervenție este programată spre finele lunii august.

Primarul ne-a pus la dispoziție și două documente privind cele mai recente acțiuni contra țânțarilor pentru a-și susține cauza.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro