Mergi la conţinutul principal

Turc condamnat pentru bancruta frauduloasa

Fosti asociati si administratori ai SC "Semiluna cu Safire" SRL, Mustafa Ozdogan (49 de ani), turc rezident in Braila si Mirela (Picos) Ozdogan (34 de ani), au fost condamnati la 1 an si 10 luni respectiv 1 an si 2 luni de inchisoare, cu executare in penitenciar, pentru savarsirea infractiunilor de bancruta frauduloasa, folosirea cu rea-credinta a creditelor si insusirea unor sume de bani din activul societatii. Cei doi inculpati au parasit Romania in august 2007, in timpul derularii anchetei, ca sa scape de proces - existand indicii ca s-ar ascunde in Turcia - astfel ca au fost condamnati in lipsa.
Plangerea impotriva lui Mustafa Ozdogan si a brailencei Mirela (Picos) Ozdogan a fost formulata in aprilie 2006, precizeaza anchetatorii, de catre "Mesan Plastik Sanayi ve Ticared LTD STI" Istanbul, firma ce fusese pagubita de ei cu aproape 40.000 de dolari. Pentru o datorie de 39.313 dolari, societatea turca a chemat in judecata "Semiluna cu Safire" SRL, patronata de inculpati dar, cu putin timp inainte de ramanerea definitiva a hotararii de obligare la plata, Mustafa Ozdogan a vandut iubitei, Mirela Picos - cu care ulterior s-a casatorit -, un apartament ce facea parte din activul societatii, la un pret de nimic. In acelasi timp, un "Land Rover Freelander", achizitionat in leasing de catre firma inculpatilor, a fost cumparat la finalizarea contractului de catre Ozdogan, fara a intra in capitalul societatii, cum era legal. Pentru a se retrage din firma (in calitate de asociati), cei doi au convenit ca Mirela sa primeasca in schimbul celor 218 parti sociale detinute un apartament si o "Dacia Pick-up", ambele subevaluate. Toate aceste demersuri au fost facute in dauna creditorilor SC "Semiluna cu Safire" SRL, astfel incat acestia sa nu mai aiba ce executa silit, in cazul in care vor obtine titlu executoriu. Turcul si braileanca mai erau acuzati ca si-au insusit peste 150.000 de lei din banii societatii, chiar si dupa deschiderea procedurii de insolventa. Sotii Ozdogan au incalcat normele referitoare la transferurile patrimoniale inainte si dupa deschiderea procedurii, fraudand interesele creditorilor societatii si ale firmei pe care ei insisi o infiintasera. Cei doi au fost audiati, pana sa dispara din Braila, insa au respins acuzatiile aduse.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro