Mergi la conţinutul principal

Tupeu de taximetrist: aproape a lovit un om pe trecerea de pietoni, apoi a sărit la bătaie

* un brăilean a transmis o sesizare redacției după ce miercuri seara a trecut printr-o experiență neplăcută, doar pentru că ar fi cerut explicații unui taximetrist care nu i-a dat prioritate pe marcajul pietonal * după ce a fost înjurat și pălmuit, tânărul a încercat să depună plângere la Poliție, însă spune că a fost amânat

 

Acuzații grave la adresa unui taximetrist care a fost la un pas de e trece peste un tânăr angajat în traversarea regulamentară pe marcajul pietonal, pe Aleea Micșunelelor. Un brăilean de 32 de ani, Cătălin, a transmis o sesizare redacției după ce miercuri seara a trecut printr-o experiență neplăcută, doar pentru că ar fi  cerut explicații unui taximetrist care nu i-a acordat prioritate pe trecerea de pietoni. Tânărul a spus că traversa Aleea Micșunelelor, iar un taximetrist a trecut cu mașina, fără vreo jenă, gata să îl lovească. Pietonul a cerut explicații, mai ales că s-a speriat când a văzut că mașina venea și șoferul nu avea de gând să oprească, iar taximetristul, după cum spune reclamantul, a reacționat dur, cu vorbe grele, apoi a coborât din mașină și chiar i-a dat două palme. Tânărul afirmă că a încercat să depună plângere la Poliție, însă a spus că din cauza furtunii a fost amânat pentru a doua zi. “Un individ taximetrist m-a agresat după ce am trecut pe o trecere de pietoni pe Aleea Micșunelelor, acest bizon, care cred că a luat permisul pe râs și nu știe să acorde priotate la pietoni, este angajat la o firma de taxi. Încercând să rezolv problema pe cale amiabilă mi s-a răspuns pe un ton nu tocmai firesc. Încercând să mai am o întrevedere cu el, era să mă aleg cu o bătaie sora cu moartea, că mai era însoțit de doi indivizi cu o Skoda neagră, care acționau la intimidare. Poliția era ocupată, că voiam să depun plângere împotriva acestui «bizon» să fie sancționat, dar nu am avut succes. Poliția ar trebui să își facă treabă, să îi ia permisul, să îi dea amendă. Că acum taximetristul m-a lovit pe mine, dar mâine poate lovi un copil, sau cine știe ce reacție mai are, poate veni cu sabia. Așa acționează unii în Brăila, a coborât din mașină și mi-a dat două palme, apoi a plecat liniștit și și-a văzut de drum. A zis că nu e mașina lui, că este închiriată și că nu îl țin frânele. Dar nu este problema mea, el este taximetrist, șofer, trebuie să circule corect, să respecte codul rutier, nu să treacă peste pietoni. Mă aștepta soția cu copilul, soția chiar a intervenit pentru a-l determina pe taximetrist să se potolească. Dacă eram cu toții pe marcaj, îmi lovea copilul cu mașina, am traversat numai eu. La Brăila se aplică legea pumnului, taximetristul avea un limbaj foarte bogat, cu cuvinte grele. Am văzut multe cazuri cu taximetriștii, aceștia șicanează mijloacele de transport în trafic, nu este normal așa ceva. Organele abilitate să își facă treaba!”, ne-a declarat, revoltat, reclamantul.

Aceasta nu este prima sesizare privind modul în care circulă taximetriștii prin Brăila. Cititorii ne-au mai transmis sesizări prin care se plângeau că taximetriștii circulă de multe ori după propriile legi, iar în zona Dorobanți - Piața Mare unii circulă lejer cu mașinile pe trotuar, fără a mai ține cont și de pietonii care merg pe acolo, fără a se gândi că îi pot lovi cu mașina peste ei. Tot pe trotuar ajung mașini de taxi și în zona Romarta Veche, unde este o stație de taxi, șoferii încercând să își scurteze traseul și să nu se mai încurce de alte mașini, pentru a ajunge în stație. Și întoarcerea autoturismului în zona intersecțiilor este un comportament specific al multor taximetriști brăileni. Nu se pot cere prea multe explicații taximetriștilor, pentru că oamenii oricum nu le primesc. Uneori, se poate ajunge și la incidente violente, cum a fost cazul prezentat în acest articol.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro