Mergi la conţinutul principal

Tudose respinge «din faşă» zvonurile privind eventuale întârzieri la pod

• fostul premier al României, Mihai Tudose, a dat asigurări că podul peste Dunăre este în grafic şi că nu are întârzieri • acesta a comentat subiectul în condiţiile în care deputatul PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, s-a arătat îngrijorat privind întârzierea execuţiei proiectului, în cadrul vizitei sale la Brăila • liberalul a făcut trimitere la o scrisoare a comisarului european Corina Creţu (PSD) către prim-ministrul Viorica Dăncilă, în care semnalează o serie de întârzieri la proiectele mari de infrastructură, printre care şi podul • Tudose este de părere că liberalii gălăţeni, şi nu numai, au interese să nu se realizeze acest proiect

 

Podul peste Dunăre rămâne un subiect controversat pe scena politică din Brăila deşi este pentru prima oară când chiar s-au făcut paşi concreţi. În ultima perioadă au existat o serie de opinii şi frământări privind realizarea acestui mega-proiect de infrastructură, însă fostul premier al României, Mihai Tudose, dă asigurări că lucrările sunt în grafic şi că podul se va construi. Trebuie precizat că foarte multe semne de întrebare pe acest subiect au apărut după ce comisarul european, Corina Creţu (PSD), i-a transmis, pe 25 aprilie, premierului Viorica Dăncilă, miniştrilor Lucian Şova şi Rovana Plumb, o scrisoare în care îşi exprima îngrijorarea cu privire la riscul dezangajării fondurilor UE, dar semnala şi anumite întârzieri la proiectele mari de infrastructură.

“Recent, autorităţile române au anunţat o listă de proiecte majore de transport pe care doresc să le înainteze Comisiei în 2018, printre care: Podul peste Dunăre de la Brăila, DN73 Braşov-Piteşti (faza a doua), SibiuPiteşti loturile 1 şi 5, eventual, Craiova-Piteşti, autostrada Transilvania şi varianta de ocolire Bacău. Salut faptul că noi proiecte sunt în curs de pregătire spre a fi înaintate Comisiei, dar în acelaşi timp îmi exprim îngrijorarea faţă de nivelul scăzut de maturitate al acestora”, se arată, printre altele, în scrisoarea Corinei Creţu, potrivit presei centrale.

Ei bine, aflat în vizită la Brăila şi deputatul liberal gălăţean, Victor Paul Dobre, a ţinut să sublinieze acest aspect, făcând referire strict la faptul că până în prezent autorităţile din cele două oraşe vecine au ratat orice ocazie au avut de a dezvolta zona.

“Ceea ce mă îngrijorează pe mine este următorul lucru: în acea celebră scrisoare a doamnei Corina Creţu, comisar european, membru PSD, membru Partidului Socialist European, adresată doamnei prim-ministru Dăncilă, unul dintre subiectele asupra cărora atrăgea atenţia în mod deosebit că este întârziat, se referă chiar la podul de peste Dunăre. Este menţionat expres în acea scrisoare! Datorită faptului că autorităţile române, Ministerul Transporturilor, autoritatea care se ocupă de lucrurile acestea întârzie. Deci pentru noi - eu am mai spus-o aici, o spun şi la Galaţi -, cu cât realizăm mai târziu podul acesta, cu cât este mai rău. Este singura şansă să revitalizăm, să deschidem zona noastră şi să devină necesară. Pentru că în momentul de faţă nu e o necesitate să treci pe aici. E destul de greu. În momentul în care se va crea podul, va fi mult mai uşor pentru Moldova şi nu numai. Deci vine o dezvoltare normală, firească. Aşa cum în Ardeal se dezvoltă acum în zona autostrăzilor. Eu cred că PSD-ul nu e conştient. Vorbesc de structurile locale ale PSD-ului, nu mai vorbesc de cei de la Guvern”, a comentat Dobre.

Cât despre blocajul realizării asocierii dintre Brăila şi Galaţi pentru dezvoltarea zonei metropolitane, liberalul a punctat că la mijloc “e mai multă prostie decât orgolii”.

 

Tudose: «Podul se face! Dumnezeule! S-au alocat banii, sunt oamenii acolo şi fac foraje»

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” în legătură cu îngrijorările unora dintre performerii politici privind întârzierile la realizarea prodului peste Dunăre, Mihai Tudose a ţinut să dea asigurări că proiectul se va realiza şi că nu are întârzieri.

“Podul se face! Dumnezeule! S-au alocat banii, sunt oamenii acolo şi fac foraje. Aţi scris şi voi în presă. Probabil Paul Dobre de la Galaţi nu vrea să se facă podul la Brăila. Mult succes! Este evident că liberalii nu vor să se facă podul. Dovadă că nu l-au făcut cât au fost la putere. Vă spun, deja dezbaterile pe tema asta, devin hilare. O să fie gata podul şi tot «nu o să fie bine». Doamna Corina Creţu a atras atenţia că sunt întârzieri foarte mari în absorbţii pe POIM. Dar nu o să fie în niciun caz întârzieri la proiectul legat de pod!”, a declarat Tudose.

Acesta a afirmat că în condiţiile în care un proiect a depăşit anumite etape procedurale, cum este cazul celui legat de pod, nu se mai poate pune problema că ar fi “în întârziere”.

“Dar pot să întreb şi eu cine e Victor Paul Dobre, până la urmă? Este o întrebare retorică. Sunt nişte interese la Galaţi cu bacurile, probabil, de aceea nu le convine podul. Într-adevăr, domnul Dobre este «foarte îngrijorat»“, a conchis Tudose.

Reamintim că, în luna ianuarie, înainte să îşi dea demisia din poziţia de premier, la solicitarea PSD, brăileanul Mihai Tudose a reuşit să semneze contractul pentru realizarea mega-proiectului de infrastructură “Pod suspendat peste fluviul Dunărea Brăila - Tulcea”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro