Mergi la conţinutul principal

Tudose, despre începerea anului şcolar: “Sunt 3 milioane de elevi. Este Guvernul capabil să le asigure măşti?”

• europarlamentarul brăilean a criticat Guvernul Orban pentru felul în care gestionează deschiderea şcolilor

 

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută săptămâna trecută, europarlamentarul PSD Brăila, Mihai Tudose, a criticat modul în care Guvernul Orban gestionează începerea noului an şcolar.

“Am să mă refer la începutul anului şcolar. Şi dumneavoastră aţi trecut prin toate campaniile electorale, ca şi noi. N-am văzut niciodată un Guvern care să se ocupe 90% din timpul în care este la putere atacând opoziţia, în loc să iasă cu un proiect, cu propuneri, cu nişte lucruri constructive sau să explice ce a făcut. 90% din timpul alocat ieşirilor publice sau comunicatelor este despre opoziţie. Ce răi suntem noi cei din opoziţie! De exemplu, azi nu plouă! Evident că nu plouă din cauza PSD-ului. Mai sunt două săptămâni până la începerea anului şcolar. S-a aruncat pisica în curtea autorităţilor locale, pe nişte formule foarte simpatice. Primăriile şi consiliile de administraţie ale şcolilor vor trebui să ia măsuri, să implementeze nişte măsuri ca procesul educaţional să se desfăşoare în condiţii optime, pe baza hotărârilor şi a metodologiilor care se vor elabora. Se vor elabora. Cred că ar fi bine să se elaboreze până în decembrie că poate află că şcoala începe pe 14 septembrie. Nu e nimeni în stare să dea un răspuns”, a declarat Tudose.

Acesta se întreabă şi dacă Guvernul va reuşi să asigure măştile necesare pentru cei 3 milioane de elevi care vor începe şcoala pe 14 septembrie.

“Sunt trei milioane de elevi, în afară de studenţi. 3 milioane şi ceva de elevi. Conform normelor elaborate de ministrul deştept asimptomatic de la Sănătate, ar trebui să poarte fiecare elev două măscuţe. Asta înseamnă 6 milioane de măşti pe zi. Într-o săptămână de şcoală, 30 de milioane de măscuţe numai la elevi. O întrebare? Există măscuţele astea? Statul care era foarte implicat, adică tot ministrul ăsta asimptomatic, face el, asigură el, este capabil să asigure? Măcar cu producţia. Că înţeleg că în ceea ce priveşte banii nu există nicio intenţie de a le cumpăra Ministerul Educaţiei sau Guvernul. Dar nu ştim dacă ele vor exista fizic şi suntem cumva în pericolul să trăim din nou ce am trăit în martie când nu se găseau măşti, când ajunsese masca să coste 15 lei, 20 lei. Începe din nou specula cu măşti. Noi i-am întrebat şi nu sunt în stare să răspundă la absolut nimic! Aşa cum spunea celebrul ministru, sunt foarte inteligenţi, dar asimptomatici”, a mai afirmat europarlamentarul brăilean.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro