Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trupele filipineze au luat cu asalt un hotel ocupat de rebeli

Militarii si politistii filipinezi, inarmati cu arme automate si grenade lacrimogene, au luat cu asalt un hotel din Manilla ocupat de circa 30 de soldati rebeli care cer demisia presedintelui Gloria Arroyo, relateaza AFP.
Trupele filipineze au ocupat pozitii in jurul hotelului cu o ora dupa expirarea ultimatumului stabilit de autoritati pentru ora 15.00 (09.00, ora Romaniei), cerind rebelilor sa se predea.
Armata a cerut, de asemenea, jurnalistilor sa paraseasca hotelul, in jurul orei 16.00 (10.00, ora Romaniei).
"Nu vom negocia. Sintem destul de puternici si fermi pentru a rezista", a declarat unul din liderii rebelilor, senatorul Antonio Trillanes.
El a respins insa orice recurgere la violenta din partea rebelilor. "Nimic nu se va intimpla, va asigur, este o obligatie morala a mea in calitate de senator ales", a declarat acesta.
Militarii filipinezi, care au patruns in cladire la adapostul unui vehicul blindat, sint echipati cu arme automate.
Focurile de arma din interiorul cladirii provin din zona culoarelor hotelului.
Circa 30 de militari rebeli filipinezi, dintre care unii urmau sa fie judecati pentru o tentativa de lovitura de stat din 2003, s-au refugiat intr-un hotel de lux din Manila. Ei au respins un ultimatum al autoritatilor, care le acordasera termen pina joi la orele locale 15.00 (09.00 ora Romaniei) pentru a se preda.
Militarii rebeli filipinezi au anuntat ca se vor preda, dupa ce trupele de elita au intrat cu forta in holul hotelului si au facut uz de gaze lacrimogene, relateaza Reuters.
"Vom iesi din hotel, pentru siguranta tuturor", a declarat senatorul Antonio Trillanes, care a condus, in 2003, o revolta inabusita impotriva presedintelui Gloria Macapagal Arroyo.
"Am fost martorii si victimele grosolaniei cu care administratia trateaza poporul. In calitate de militari, vom infrunta situatia", a adaugat el.
Militarii rebeli filipinezi si mai multi civili, care ocupasera un hotel din Manila, cerind demisia presedintelui Gloria Arroyo inainte de a parasi imobilul, au fost arestati, relateaza AFP.
Soldatii rebeli, cu miinile pe cap, in semn de predare, au fost escortati in holul hotelului de militari inarmati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii