Skip to main content

Trupa Proconsul a dat numele unui impingator

"Proconsul", lansat la apa la Braila. Este vorba despre un impingator motorizat si complet modernizat, care a fost botezat dupa numele trupei care-l are drept solist vocal pe Bodo, fostul ginere al presedintelui Traian Basescu. Proprietarul impingatorului, Gheorghe Antistescu, fost solist al trupei galatene "Cristal", a cintat circa 10 ani, inainte de a se apuca de afaceri, devenind apoi un armator important in sectorul transportului fluvial. El a continuat sa tina insa legatura cu fostii colegi din sfera artistica si i-a venit ideea inedita ca, de fiecare data cind face reparatii capitale la vreuna dintre navele sale, sa o reboteze, dupa numele unor formatii care au facut sau fac istorie in muzica romaneasca, iar prietenia cu Bodo l-a facut sa se hotarasca asupra denumirii "Proconsul". Dupa cum a marturisit Antistescu, decizia a fost luata la o petrecere la care, dupa ce a cintat impreuna cu cei de la "Proconsul", i-a promis lui Bodo ca una din navele sale va purta numele formatiei. Ieri, la citeva luni dupa aceasta intimplare, Bodo, care luase totul ca pe o gluma facuta la un pahar de bautura, a constatat ca prietenul sau s-a tinut de cuvint, ba, mai mult, a botezat "Proconsul" unul dintre cele mai performante impingatoare din Romania, dotat cu cele mai moderne echipamente.
"Este o nava complet transformata si modernizata, s-a inlocuit absolut toata dotarea acesteia, este de ultima generatie, avem pretentia ca este cel mai bun impingator de 2400 cai putere
fluvial apartinind unei companii romanesti si sintem mindri ca am realizat acest lucru in Braila. Lucrarile de reparatii au durat aproximativ sase luni si sintem mindri ca putem livra astazi nava beneficiarului", ne-a declarat Gabi Donescu, manager proiect.

"Mama, mama, ce tari sintem!"

Bodo si colegii sai de la "Proconsul" au vizitat, ieri, impingatorul si s-au convins ca totul este de cea mai buna calitate. "Nu credeam, pentru ca totul a fost la un sprit, asa... Mie mi-a placut cum a cintat foarte tare, si el a zis "asta seara, am eu chef sa se numeasca "Proconsul" impingatorul ala!". Ca sa ma sune apoi si sa-mi mai dea semnale. El mi-a spus la telefon "mai, fii atent, ca e gata!", dar parca inca nu-mi venea sa cred, l-am intrebat, "deja s-a scris Proconsul?" si mi-a zis, "cum sa nu se scrie Proconsul pe el?!".
Gigi, se vede ca-i noua, se vede ca-i OK. Se vede ca-i facut cu materiale noi, nu te-ai zgircit! Esti prietenul meu! Cind mi-ai spus ca o sa dai numele "Proconsul" impingatorului, nu ca am zis ca faci misto, dar m-am gindit "mai, la un sprit, spune multe lucruri omul". Mai da-mi si mie un exemplu, ca eu nu mai cunosc in istoria maritima... mai e vreun armator care sa puna nume de formatii de muzica la nave? Nu-i asa?", a comentat Bodo cu gazda sa. "Nu, de obicei, armatorii pun nume de copii, de rude, de iubite, de bunici, chestii de-astea. Eu insa am un Iris, un Phoenix si Proconsulul, care, nu va ascund, este prima nava motorizata suta la suta", i-a raspuns Antistescu. "Mama, mama, ce tari sintem!", a glumit Bodo. "Pai, mi-am zis ca merita Proconsul tot..."
Armatorul a investit 1,2 milioane euro in refacerea de la zero a impingatorului, pentru ca Proconsul sa se ridice la nivelul trupei care i-a dat numele si crede ca a meritat fiecare banut. "Prima dragoste nu se uita niciodata si atunci am legat numele navelor mele de marile trupe muzicale care au marcat cumva viata muzicala romaneasca. Asa am dat denumirea unor nave pe care le-am refacut si le-am dat nume de "Iris", de "Phoenix" si astazi este cazul sa dam un alt nume, pentru o trupa la care tin foarte mult, pentru care am o stima deosebita, pentru munca lor, pentru vocea solistului, pentru armonia lor. Sintem onorati sa-i avem pe cei de la Proconsul alaturi de noi", ne-a declarat Gheorghe Antistescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu