Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trucuri de interese

Cind cotidianul "Obiectiv" a demarat campania de informare legata de intentia CJ de a muta Biblioteca Judeteana in cantina dezafectata de pe soseaua Buzaului, majoritatea politicienilor locali nu a tinut seama nici de dorinta cititorilor exprimata in paginile ori pe site-ul ziarului si nici de cea a celor citiva actori culturali semnificativi ai urbei care si-au exprimat punctele de vedere. Consilierii judeteni, intr-o concordie care a tradat inca de anul trecut legatura din politica locala dintre PSD - PRM - PNL, au votat cu ochii inchisi o hotarire care nu numai ca loveste in interesele brailenilor, dar s-a dovedit a fi si anapoda din punct de vedere legal. Zilele trecute, Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a confirmat ceea ce cotidianul nostru a scris de acum citeva luni: organizarea licitatiei de atribuire a contractului de executie pentru amenajarea noului spatiu pentru biblioteca s-a situat in afara legii. Documentatia ambigua, alocarea fondurilor dupa ce au fost deschise ofertele de licitatie si anuntul publicat altfel decit spune legea, nereguli menite sa creeze confuzie pentru eventualii oameni de afaceri care si-ar fi dorit sa participe la licitatie, au fost ilegalitatile depistate de inspectorii ANRMAP. Pentru faptul ca licitatia nu a produs efecte fiind anulata in al doisprezecelea ceas, Consiliul Judetean a scapat doar cu o mustrare. Fie vorba intre noi, niciodata nu am inteles cum e cu mustrarile adresate institutiilor, dar asta e alta poveste.
Intrebarea care se ridica, legata de harababura din jurul organizarii acestei licitatii, este daca nu cumva maniera aceasta de organizare este specifica conducerii CJ si daca ea nu ascunde, de fapt, interesele personale ale gasculitei care se face ca ingrijeste destinele judetului.
Or, daca pot sa inteleg ca, investind miliarde in visul implinit de a deveni presedinte al PSD Braila si al CJ, Gheorghe Bunea Stancu are toate motivele sa incerce sa-si recupereze sumele pompate in venele partidului - ca doar nu o sa ia teapa ca atunci cind, in ciuda faptului ca a donat fonduri grase pentru organizarea congresului PSD de la Romexpo, a ramas pe dinafara - mai greu inteleg lipsa de constiinta a celor din jurul domniei sale care accepta asemenea derapaje de la litera legii, derapaje menite, din punctul meu de vedere, sa dea cistig de cauza unor firme agreate de presedintele CJ. In fond, acceptarea acestei stari de fapt ii face complici pe toti membrii PSD care continua sa-l tina in brate pe Stancu, dar si pe consilierii judeteni care se fac ca nu vad interesele financiare obscure din spatele licitatiilor organizate de consiliu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii