Mergi la conţinutul principal

Trofeul Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară «George Grigoriu» a rămas în România

După trei zile de concurs şi recitaluri de excepţie, duminică seara s-a tras cortina peste cea de a de a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară "George Grigoriu, găzduit anul acesta de Sala Polivalentă din Brăila. După cum v-am informat, pe scena festivalului organizat de Consiliul Judeţean Brăila, Centrul de Creaţie Brăila, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi Societatea Română de Radiodifuziune au urcat 21 de competitori din România, Republica Moldova, Bulgaria, Elveţia, Italia, Rusia şi Ucraina. Dintre aceştia, 13 au fost recompensaţi cu diplome de participare, iar ceilalţi au fost răsplătiţi cu menţiuni şi premii.
Gala Laureaţilor a fost deschisă de Maria Puşcaciu, director al Centrului de Creaţie Brăila, care a oferit menţiunea a treia unei participante din Galaţi, Alexandra Penciu, de 19 ani. Cea de a doua menţiune a fost acordată de Andrei Tudor concurentei Rodica Elena Tudor, 26 de ani din Mărginenii de Jos, iar Luis Navarro din Italia a primit menţiunea întâi de la Eliane Dambre din Elveţia, membru al juriului.
Premiul special acordat de Uniunea Muzicologilor din România a fost înmânat de către Horia Moculescu, membru în juriu, participantei Miruna Mihaela Diaconescu de 16 ani, din Bârlad, după care s-a trecut la podiumul premianţilor.
Pe locul al treilea s-a clasat Eliza Nirlu, 23 de ani, din Constanţa, care a primit premiul de la Titus Andrei. Locul al doilea a fost ocupat de Ana Maria Roşu, de 19 ani, din Roman, care a fost premiată de Horia Moculescu, iar premiul întâi a fost oferit de Andreea Andrei italianului Marco Sentierri.
Trofeul Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară "George Grigoriu" ediţia a XII-a, realizat de artistul plastic Mihai Hlihor a fost decernat româncei Alexandra Roberta Costache, de 17 ani, din Bucureşti, de către Marius Ţeicu, preşedintele juriului. De precizat este faptul că Alexandra Costache, alături de Eliza Nirlu şi Mane Bishof au primit din partea Ruminei Nacheva din Bulgaria, membru al juriului, invitaţia de a participa la un festival similar de muzică în ţara vecină.
Reamintim că sumele puse la bătaie de către organizatorii celei de a XII-a ediţii a Festivalului au fost următoarele: Trofeul George Grigoiu-5.000 euro, premiile I, şi II câte 2.500 euro, premiul al III-lea 1.500 euro şi trei menţiuni a câte 500 euro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro