Duminică seara s-a încheiat prima ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz "Johnny Răducanu", iar câştigătorii stabiliţi de juriu au coincis cu cei doriţi de public. Trofeul, în valoare de 5.000 de euro, a plecat la Timişoara datorită trio-ului Sebastian Spânoche, din care mai fac parte, alături de lider, muzicienii Radu Alexandru Pieloiu (tobe) şi Csaba Santa (contrabas). Premiul pentru cea mai bună formaţie, în valoare de 3.000 de euro, l-a luat trupa lui Sorin Zlat, din care mai fac parte: Răzvan Cojanu şi Sabin Tavega. Premiul pentru cel mai bun solist instrumentist, de 2.500 de euro, l-a luat Alexandru Pădureanu, care a extaziat publicul cu sensibilitatea interpretării şi agilitatea degetelor sale pe clapele pianului. Deşi, conform regulamentului, el nu putea să cânte decât o piesă, pentru că spectatorii l-au bisat, a cântat-o şi pe cea de-a doua, din repertoriul pregătit pentru festival. Premiul pentru cel mai bun solist vocal, tot de 2.500 de euro, a plecat în Polonia datorită Joannei Kucharczyk, iar premiul pentru cel mai promiţător concurent, de 1.500 de euro, l-au luat tinerii de la Palatul Copiilor din Întorsura Buzăului. Trupa Youvenis, formată din patru elevi de la licee de artă, cu vârste între 16 şi 18 ani, Vlad Ştefan, Damian Rusu, Cristian Dragomir şi Fabian Roman, coordonaţi de prof. Dan Tohăneanu, au încântat iarăşi publicul, care i-a răsplătit de mai multe ori cu aplauze. Performanţa lor a fost cu atât mai apreciată cu cât ei au avut sâmbătă un concert la Bucureşti, dar duminică s-au întors pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere.
Premiul special al juriului a mers în Republica Moldova, la band-ul Boghean, format din: Valentin Boghean, Gary Tverdohleb, Gheorghe Postoroncă, Valetin Şchirca. Dimplome de participare au primit: Dusty June, band Alessandra Bene, Silvia Micu, Tasi Nora, Constantin Ştefan Alexandru şi Anca Cerbu. Alături de prezentatorul festivalului, Lucian Sabados, a fost de mai multe ori şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu, care şi-a exprimat din nou regretul că nu au câştigat premii mai mulţi români, precizând că pentru acest lucru ar fi nevoie ca în România să existe şcoli serioase de muzică. Preşedintele juriului, Ionel Tudor, a apreciat că această primă ediţie a festivalului a fost foarte bine organizată, că i-a plăcut foarte mult expoziţia de fotografii ce-l reprezentau pe maestrul Johnny Răducanu. Din juriu au mai făcut parte: Mihai Creţu, redutabil muzician şi nepot al maestrului Johnny Răducanu, cunoscutul muzician A. G. Weinberger, un alt redutabil interpret instrumentist Alex Simu, din Olanda, muzicianul din Republica Moldova Anatol Ştefăneţ, jurnalistul Alex Revenco şi muzicianul brăilean Cornel Cristei. Orchestra care a asigurat acompaniamentul soliştilor a fost condusă de Andrei Tudor, alături de care au cântat: Eugen Tegu - chitară bas, Marian Georgescu - chitară, Laurenţiu Smău şi Dan Pirici la tobe.
Incursiune în lumea cântăreţei China Moses
După ce fiecare interpret a dovedit încă o dată că aprecierile juriului au fost juste şi s-a bucurat de aplauzele şi ovaţiile publicului, cu excepţia formaţiei Sorin Zlat, care a precizat că nu a putut cânta din motive obiective, a urmat memorabilul concert susţinut de China Moses, una dintre cele mai importante voci ale jazz-ului din Europa, născută la Los Angeles, SUA, dar care acum trăieşte la Paris. Alături de ea a cântat pianistul şi aranjorul Raphael Lemonnier, cu care reuşeşte de mulţi ani să se înţeleagă excelent şi să cânte magistral. Concertul a demonstrat nu numai ce voce extraordinară are China Moses, dar şi prezenţa sa de spirit, deschiderea, generozitatea. Ea a oferit timp de mai bine de o oră şi jumătate o mostră din muzica de jazz autentic a anilor 50. Fiecare piesă a fost însoţită de o poveste despre alţi mari interpreţi de jazz sau chiar despre viaţa ei, spre încântarea publicului.
Organizatorii evenimentului au fost: Consiliul Judeţean, Centrul de Creaţie, iar sponsori: Carrefour, Pancronex şi Kamy Taxi.