* la cea de-a XIV-a ediție a Concursului „Virtuozii”, care s-a desfășurat la Brăila, s-au înscris 100 de concurenți cu vârste între 5 și 16 din Brăila, București, Buzău, Constanța, Focșani, Galați, Iași, Ploiești, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgoviște, Tulcea * manifestarea a fost organizată cu sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei Municipiului Brăila
Câștigătoarea Marelui Premiu și al Trofeului Concursului Național de Pian „Virtuozii”, care s-a desfășurat la Brăila, în perioada 6-7 aprilie a.c., este Sara-Adriana Leu, în vârstă de 16 ani, elevă a Liceului de Arte „Hariclea Darclee” Brăila (profesor Galina Cojocari).
Potrivit managerului Școlii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, Gigi-Cristian Morozan, măiestria concurenților s-a concretizat, de asemenea, în acordarea a nu mai puțin de 31 de Premii I, 40 de Premii II, 17 Premii III și 7 Mențiuni, reprezentate prin diplome, cupe și medalii. Organizatorii au oferit și diplome de merit profesorilor coordonatori. Palmaresul complet al concursului se regăsește pe www.vespasianlungu.ro.
Reamintim că, în zilele de 6 și 7 aprilie 2023, Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” a organizat, cu sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei Municipiului Brăila, cea de a XIV a ediție a Concursului Național de Pian „Virtuozii”, la care s au înscris 100 de concurenți cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani din Brăila, București, Buzău, Constanța, Focșani, Galați, Iași, Ploiești, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgoviște, Tulcea.
Împărțiți pe categorii de vârstă, participanții la concurs și-au pus în valoare talentul și buna pregătire de specialitate în cadrul a trei (sub)secțiuni: prima, dedicată participanților care studiază pianul în școli populare de artă, centre culturale, cămine culturale, case de cultură și sistem privat; a doua, cea care a inclus participanți proveniți din colegii, licee și școli cu profil vocațional (pian); cea de-a treia, rezervată grupurilor formate din doi elevi.
Juriul Concursului Național de Pian „Virtuozii” a fost format din: președinte - conf. univ. dr. Cristina Răducanu (Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași), prof. gr. I Inga Dășanu (Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța) și prof. gr. I Raluca Ciucă (Liceul de de Arte „Hariclea Darclee” Brăila și Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila).