Mergi la conţinutul principal

Trofeul Concursului Național de Pian „Virtuozii”, câștigat de Sara-Adriana Leu, de la „Arte”

* la cea de-a XIV-a ediție a Concursului „Virtuozii”, care s-a desfășurat la Brăila, s-au înscris 100 de concurenți cu vârste între 5 și 16 din Brăila, București, Buzău, Constanța, Focșani, Galați, Iași, Ploiești, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgoviște, Tulcea * manifestarea a fost organizată cu sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei Municipiului Brăila

 

 

 

Câștigătoarea Marelui Premiu și al Trofeului Concursului Național de Pian „Virtuozii”, care s-a desfășurat la Brăila, în perioada 6-7 aprilie a.c., este Sara-Adriana Leu, în vârstă de 16 ani, elevă a Liceului de Arte „Hariclea Darclee” Brăila (profesor Galina Cojocari).

Potrivit managerului Școlii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, Gigi-Cristian Morozan, măiestria concurenților s-a concretizat, de asemenea, în acordarea a nu mai puțin de 31 de Premii I, 40 de Premii II, 17 Premii III și 7 Mențiuni, reprezentate prin diplome, cupe și medalii. Organizatorii au oferit și diplome de merit profesorilor coordonatori. Palmaresul complet al concursului se regăsește pe www.vespasianlungu.ro.

Reamintim că, în zilele de 6 și 7 aprilie 2023, Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” a organizat, cu sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei Municipiului Brăila, cea de a XIV a ediție a Concursului Național de Pian „Virtuozii”, la care s au înscris 100 de concurenți cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani din Brăila, București, Buzău, Constanța, Focșani, Galați, Iași, Ploiești, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgoviște, Tulcea.

Împărțiți pe categorii de vârstă, participanții la concurs și-au pus în valoare talentul și buna pregătire de specialitate în cadrul a trei (sub)secțiuni: prima, dedicată participanților care studiază pianul în școli populare de artă, centre culturale, cămine culturale, case de cultură și sistem privat; a doua, cea care a inclus participanți proveniți din colegii, licee și școli cu profil vocațional (pian); cea de-a treia, rezervată grupurilor formate din doi elevi.

Juriul Concursului Național de Pian „Virtuozii” a fost format din: președinte - conf. univ. dr. Cristina Răducanu (Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași), prof. gr. I Inga Dășanu (Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța) și prof. gr. I Raluca Ciucă (Liceul de de Arte „Hariclea Darclee” Brăila și Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro