Mergi la conţinutul principal

Trofeul Carpați la handbal junioare - evenimentul sportiv al anului în Brăila

* competiția va avea loc în Polivalenta brăileană, în perioada 1 - 4 martie * organizarea celui mai puternic turneu amical internațional a fost posibilă datorită implicării Consiliului Județean și al Primăriei Brăila * la turneul de la Brăila participă naționalele din România, Norvegia, Ungaria și Slovacia * în lotul României se află talentata handbalistă brăileană Ana Maria Gavrilă

 

 

 

Federația Română de Handbal (FRH) a acordat clubului HC Dunărea Brăila onoarea de a organiza ediția 2023 a Trofeului Carpați la handbal junioare. Această onoare a revenit orașului nostru pentru rezultatele obținute în timp de clubul de handbal feminin, coordonat acum de președintele Adrian Manole, rezultate la care au contribuit finanțatorii principali, Consiliul Județean și Primăria Brăila.

În perioada 1-4 martie, pentru trofeul pus în joc, la ediția 2023 a Trofeului Carpați la handbal junioare, se vor lupta patru echipe naționale, cele ale României, Norvegiei, Ungariei și Slovaciei, țări cu un handbal dezvoltat.

Lotul României, din care face parte și talentata handbalistă de la HC Dunărea care evoluează în Divizia A, Ana Maria Gavrilă, se pregătește deja la Brăila de pe data de 2 februarie.

Organizarea acestui turneu amical reprezintă încă o cărămidă pusă de Brăila în construirea unei pepiniere de jucătoare românce cu calități sportive excelente. HC Dunărea Brăila se implică în pregătirea și promovarea sportivelor cu calități și dorință de afirmare și performanță, reînființând echipa de Divizie. Astfel acestea vor avea posibilitatea să crească și să fie promovate atât către echipa de senioare a clubului nostru cât și la loturile naționale ale României. Este o mare oportunitate pentru tot sectorul juvenil, pentru jucătorii și profesorii de handbal, un turneu în care toate echipele își vor etala procedeele tehnice și tactice. Totodată, această competiție este o ocazie excelentă ca jucătoarele românce să facă o imagine bună țării pe plan internațional”, a declarat Adrian Manole, președintele clubului HC Dunărea Brăila.

Este a treia oară când Trofeul Carpați are loc la Brăila. Orașul nostru a mai organizat acest turneu internațional în anul 1978. Atunci, la competiţia internațională au participat șase naţionale. RDG a câștigat competiţia, România A s-a clasat pe locul al doilea, iar URSS pe poziția a treia. Următoarele trei locuri au fost ocupate în ordine de Ungaria, Iugoslavia și România B.

Și ediția din 2019 a fost găzduită de Sala Polivalentă “Danubius” din orașul Brăila, între 31 mai și 2 iunie, și a fost câștigată de selecționata Angolei. Echipele participante au fost: Angola, Japonia și două selecționate naționale ale României.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro