• ediţia din acest an, la care au luat parte primele două selecţionate ale ţării noastre, România A şi România B, alături de Japonia şi Angola, a fost găzduită de Sala Polivalentă, în intervalul 31 mai – 2 iunie• competiţia a fost câştigată de selecţionata Angolei după 21-21 (13-9) cu România A, în ultimul meci al turneului
Brăila, unde handbalul feminin este pe primul loc în cadrul sporturilor de echipă, a fost ales ca oraş organizator, în primul rând pentru ceea ce reprezintă HC Dunărea în plan sportiv. Echipa are un palmares bogat pe plan naţional şi internaţional, iar rezultatele au venit de-a lungul timpului datorită implicării în plan financiar a autorităţilor locale, mai precis prin sprijinul Consiliului Judeţean şi al Primăriei Brăila.
HC Dunărea Brăila s-a bucurat de sprijin în organizarea evenimentului atât din partea suporterilor, care au venit în număr foarte mare pentru a susţine cele patru echipe, dar şi din partea unor firme private care au dorit să susţină sportul cu mingea mică: Agricost, Coco Rico, Apan şi RodBun.
“Suntem fericiţi că am putut oferi publicului brăilean meciuri de asemenea anvergură, într-o sală din Brăila, aşa cum este sala Danubius. Mii de mulţumiri comunităţii brăilene pentru suportul oferit de a lungul celor trei zile, publicului, dar mai ales sponsorilor şi autorităţilor locale pentru ajutorul dat în organizarea acestui turneu emblematic pentru handbalul românesc dar mai ales pentru Brăila”, a declarat , George Caranica, preşedintele clubului HC Dunărea Brăila.
Feed-back-ul Federaţiei Române de Handbal dar şi a al echipelor participante este unul cât se poate de îmbucurător pentru gazdele brăilene. Plăcut surprinşi de organizarea de la Brăila dar şi de căldura cu care au fost primiţi de publicul brăilean, oficialii de la Bucureşti iau în calcul ca pe viitor, Brăila să fie gazdă şi altor evenimente de asemenea anvergură.
Vă reamintim că este a doua oară în istoria acestei competiţii când Trofeul Carpaţi are loc la Brăila. Oraşul nostru a mai organizat acest turneu internaţional în anul 1978. Atunci, la competiţia internaţională au participat şase naţionale, RDG a câştigat competiţia, România A s-a clasat pe locul al doilea, iar URSS pe poziţia a treia.