Mergi la conţinutul principal

Trofeul Carpaţi la handbal, evenimentul sportiv al anului în Brăila

• competiţia internaţională va avea loc în Sala Polivalentă, în perioada 29 mai – 2 iunie • participă România A, România B, Angola şi Japonia • turneul este organizat de HC Dunărea şi FR Handbal, parteneri oficiali Primăria Brăila şi Consiliul Judeţean Brăila • «Asta înseamnă că în Brăila sunt foarte mulţi iubitori ai handbalului», a declarat preşedintele CJ,  Francisk Chiriac

 

Evenimentul sportiv al anului în Brăila îl reprezintă organizarea Trofeului Carpaţi la handbal feminin, competiţie care va avea loc în perioada 29 mai – 2 iunie, în Sala Polivalentă. La cea de-a 51 ediţie a acestui turneu internaţional, România va participa cu două echipe, A şi B, celelalte două competitoare fiind naţionalele Angolei şi Japoniei.

Brăila, unde handbalul feminin este pe primul loc în cadrul sporturilor de echipă, a fost ales ca oraş organizator, în primul rând pentru ceea ce reprezintă HC Dunărea în plan sportiv. Echipa are un palmares bogat pe plan naţional şi internaţional, iar rezultatele au venit de-a lungul timpului datorită implicării în plan financiar a autorităţilor locale, mai precis prin sprijinul Consiliului judeţean şi al Primăriei Brăila.

Iar faptul că handbalul este sprijinit la cote de performaţă, că în Brăila sunt foarte mulţi iubitori ai acestei discipline sportive, a determinat Federaţia Română de Handbal să acorde onoarea organizării celei de a 51-a ediţii a Trofeului Carpaţi oraşului Brăila.

Echipele participante vor sosi la Brăila pe data de 24 mai, iar competiţia va avea loc în perioada 29 mai – 2 iunie.

Pe timpul turneului internaţional, la Polivalentă va fi prezent preşedintele FRH, Alexandru Dedu, precum şi întreg staff-ul de conducere al forului de la Bucureşti.

Este a doua oară în istoria acestei competiţii când Trofeul Carpaţi are loc la Brăila.  Oraşul nostru a mai organizat acest turneu internaţional în anul 1978. Atunci, la competiţia internaţională au participat şase naţionale, RDG a câştigat competiţia, România A s-a clasat pe locul al doilea, iar URSS pe poziţia a treia. Următoarele trei locuri au fost ocupate în ordine de Ungaria, Iugoslavia şi România B.

 

Chiriac: «Asta înseamnă că în Brăila sunt foarte mulţi iubitori ai handbalului»

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac s-a arătat extrem de încântat de faptul că oraşul nostru va găzdui în 2019 Trofeul Carpaţi. Acesta a făcut precizarea că dacă Federaţia Română de Handbal a luat decizia de a selecta Brăila ca loc de desfăşurare pentru Trofeul Carpaţi dovedeşte, printre altele, faptul că în judeţul şi în oraşul nostru sunt foarte mulţi iubitori ai sportului. De asemenea, şeful CJ a amintit şi despre modul în care jucătoarele de la HC Dunărea au evoluat în ultima perioadă.

“Faptul că jucătoarele de la Brăila sunt şi la lotul A şi la lotul B al României şi că Federaţia a ales oraşul nostru ca gazdă pentru Trofeul Carpaţi, ne bucură foarte mult. Asta înseamnă că în Brăila sunt foarte mulţi iubitori ai handbalului. Ca de fiecare dată, ca autoritate publică locală, susţinem astfel de evenimente naţionale pentru a promova acest sport şi alte sporturi. Aţi văzut că am făcut şi Campionatul European de Box. Şi în continuare vom susţine astfel de evenimente”, a declarat Francisk Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro