Marele Premiu şi Trofeul Concursului Naţional de teatru pentru elevi "Ştefan Mihăilescu Brăila" au fost obţinute de Camelia Dilbea, elevă în clasa a XII-a la Liceul de Artă Brăila. Premiul I a fost câştigat numai de elevi din Brăila: Gabriela Pârliţeanu, clasa a XII-a, Andreea Enciu, clasa a XI-a, Alin Turcu, clasa a X-a.
Premiul II l-au luat elevii: Corina Taraş - Brăila şi Botond Nagy - Sf. Gheorghe, clasa a XII-a, Andreea Dumitraşcu - clasa a XI-a, Iaşi, şi Adelina Puzdrea - clasa a X-a, Tg. Jiu.
Cu Premiul III au fost recompensaţi elevii: Ionuţ Manea, clasa a XII-a, Tg. Jiu, Daniela Onoae, clasa a XI-a Brăila, Oana Marinescu, clasa a X-a, Tg. Jiu şi Abigel Ferencz, clasa a X-a, Sf. Gheorghe.
Menţiuni au luat: Istvan Kocsis, Sf. Gheorghe şi Denisa Blag, Cluj, la clasa a XII-a, Dragoş Maftei - Iaşi, Adina Dan - Brăila şi Mădălin Cărbunaru - Buzău, clasa a XI-a, şi Leonard Dodan, clasa a X-a, Brăila. La eveniment a fost prezent şi primarul Aurel Simionescu, care a felicitat participanţii şi organizatorii pentru demers şi a urat câştigătorilor ca peste ani să-şi aducă aminte unde au obţinut primul lor premiu. Actorul Eusebiu Ştefănescu, membru în juriu, a remarcat că evenimentul a început să se impună în lumea teatrului, iar prof. univ. dr. Miclos Bacs a spus că fiecare generaţie are savoarea ei şi că aceste întâlniri între profesori şi elevi sunt benefice pentru ambele părţi. "Nu ştiu dacă veţi deveni actori sau nu, cert este că aţi câştigat din întâlnirea de azi cu voi înşivă. Un actor naşte acţiune, este un lucru foarte greu, însă trebuie să faceţi asta nu numai pe scenă, ci şi în viaţa voastră. Încercaţi să vă ridicaţi în picioare, să fiţi curajoşi, chiar rebeli", a spus prof. univ. dr. Miclos Bacs.
Prof. univ. dr. Bogdan Ulmu, de la Iaşi, i-a îndemnat pe cei care nu au luat nimic să-şi analizeze prestaţiile, să vadă unde au greşit şi să înveţe să meargă mai departe. La final, au primit diplome de onoare sau diplome de merit toţi cei care au ajutat la realizarea, organizarea şi mediatizarea concursului.
Surpriza festivităţii de premiere a concursului, piesa "Domnului profesor, cu dragoste!" "Domnului profesor, cu dragoste!", un spectacol profesionist, unic în ţară
Surpriza festivităţii de premiere a concursului a constat în spectacolul "Domnului profesor, cu dragoste!", reprezentaţia fiind susţinută în faţa juriului şi a participanţilor. S-a aplaudat la scenă deschisă pe parcursul reprezentaţiei, elevii şi profesorii fiind încântaţi în special de scenele în care se dansa. Despre evoluţia elevilor, actorul Eusebiu Ştefănescu a spus că ei fac spectacolul mai viu. "Pare că se improvizează, deşi se păstrează şi convenţia teatrului. Asta e frumos în acest spectacol, se poate să păstrezi convenţia teatrului fără să fii într-un firesc de stradă, ci într-un act elevat, foarte bine pus la punct. Bucuria cea mare este că aceşti copii s-au integrat perfect la nivelul spectacolului artistic profesionist", a spus Eusebiu Ştefănescu. Un alt membru al juriului, prof. univ. dr. Miclos Bacs, a remarcat "diferenţa enormă" între ceea ce s-a întâmplat în spectacol şi ce a văzut uneori în concurs, ceea ce ar demonstra că aducerea elevilor în faţa publicului este întotdeauna benefică. "Toată mişcarea lor era mult mai organică. S-a văzut că au jucat cu mare plăcere, dar cel mai important a fost că toate impulsurile care veneau din interiorul lor erau organice, ceea ce nu s-a putut spune despre toate momentele din timpul concursului. Este un spectacol de nivel profesionist, pe care orice teatru l-ar putea primi. Pentru mine a fost o surpriză. În ţară nu cred că mai există o asemenea performanţă la nivel de liceu. Probabil că mai sunt elevi care fac figuraţie în teatre profesioniste, dar o muncă a unei asemenea echipe, care să fie omogenă, cred că este unic în România, la ora actuală", a spus prof. univ. dr. Miclos Bacs de la Universitatea din Cluj.