Skip to main content

Tripla lansare de carte la Biblioteca Judeteana

Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" a gazduit, vineri seara, incepind cu ora 18.00, lansarea a 3 volume apartinind autorului Gheorghita Taralunga. Este vorba despre "Confesiuni indurerate", "Sonete din neunde" si "Labirintul aforismelor". La actiune au fost prezenti oameni de cultura ai municipiului Braila, dar si reprezentanti ai Consiliului Judetean.
Volumul "Confesiuni indurerate" are drept motto - "Suferintele si iubirile sint parabolele in care va scriu". Rindurile scrise de Gheorghita Taralunga transmit cititorului o stare de melancolie, de tristete. Unul dintre volumele extrem de interesante este cel care contine aforisme, cititorii avind astfel prilejul sa citeasca o multime de fraze pline de intelepciune si adevar despre cautare, conducatori, negociere, constiinta, bunatate, aspiratii, abuz, argument, apreciere, bucurie, clipa, cearta, egoism, dor, evolutie, fericire, gluma, inspiratie. "Poetul scrie un numar mare de aforisme pe toate temele care il preocupa pe om. In literatura romana aforismul a fost cultivat de Titu Maiorescu, dar acesta nu a scris prea multe. Si Bancila are 3 volume de aforisme si cugetari. Literatura aforistica e roua gindirii. Numai creatia rascumpara toate suferintele", a precizat prof. Nicolae Ungureanu prezent la manifestare. Autorul insusi spune ca "aforismele sint anotimpuri ale sufletului. Prin ele expun doar truda si daruiesc suflet pentru a captiva cu nelinisti si a imbia cu iluzii, infrigurate pasiuni". Printre temele abordate in cel de al treilea volum, intitulat "Sonete din Neunde" se numara: omul, iubirea, prigoana, cuvintul. Forma grafica a acestora este deosebita.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu