Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trimis in judecata pentru furturi de 800 de milioane

Retinut in baza unui mandat de arestare emis de judecatorii braileni, chiar in momentul in care urma sa urce in avion si sa paraseasca tara, Laurentiu Florin Sava, zis "Soc", a fost acum trimis in judecata, pentru pagube de 81.000 de lei, pricinuite unor braileni.
In perioada 31 martie - 1 aprilie 2006, spun anchetatorii, Sava s-a deplasat pe strada S. Barnutiu, la domiciliul Claudiei P., unde vazuse o fereastra termopan lasata pe pozitia oblic deschis. El a fortat sistemul de inchidere si a escaladat fereastra, apoi a sustras din interior o imprimanta "Canon", un DVD player "Pionner", un laptop "Dell", o haina piele, 1.500 de euro, o verigheta si un ghiul de aur. Hotul a valorificat bunurile sustrase, astfel ca partea vatamata revendica prejudicii de 5.000 de euro si 5.700 de lei.
In ziua de 28 septembrie 2006, "Soc" a fortat si escaladat fereastra lui Vasile D., de pe strada Sebesului, reusind sa sustraga din interior 10.000 de euro, doua telefoane mobile, o haina de blana de nurca si mai multe bijuterii din aur. Bunurile au fost, mai apoi, valorificate, iar banii cheltuiti, astfel ca pagubasul solicita daune de 15.000 de lei.
In sfirsit, pe 22 ianuarie a. c., acelasi Laurentiu Sava a patruns prin efractie in apartamentul lui Dumitrel S., de pe strada S. Barnutiu. Din interior, spargatorul de locuinte a sustras un laptop "Fujitsu Siemens", trei telefoane mobile, o sticla de "Whisky" si mai multe bijuterii din aur si argint.
Pe data de 5 februarie 2008, inculpatul a fost retinut pe baza de ordonanta, insa a doua zi el a fost pus in libertate, pentru ca propunerea de arestare preventiva formulata de Parchet a fost respinsa de Judecatorie. Procurorii au declarat recurs si au avut cistig de cauza pe 13 februarie, la Tribunal. Intre timp, stiind ca va fi arestat, "Soc" a incercat sa fuga din tara. A fost, insa, capturat pe Aeroportul Baneasa si adus la Braila, fiind incarcerat pentru o perioada de 29 de zile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii