Mergi la conţinutul principal

Trimis în judecată pentru că a tâlhărit o bătrână. Scuza agresorului: era beat

• Vasile - Cătălin Cernea a fost prins în flagrant delict, după ce i-a smuls poşeta unei bătrâne de 72 de ani, pe 1 martie a.c. • autorul tâlhăriei le-a spus poliţiştilor că, înainte de agresiune, consumase doi litri de vin la un cafe-bar

 

Procurorul Marius Iacob, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, a finalizat ancheta penală şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Vasile - Cătălin Cernea, în vârstă de 35 de ani, zidar de profesie, cercetat sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Pe 1 martie 2017, Cernea a atacat o bătrână în vârstă de 72 de ani, care se deplasa către domiciliu, în cartierul Obor, şi i-a smuls poşeta din mână, însă a fost prins la scurt timp de o patrulă de poliţie.

Bătrâna tâlhărită de Vasile - Cătălin Cernea plecase de acasă, în după-amiaza zilei de 1 martie, pentru cumpărături, mai întâi în Piaţa Halelor, apoi în supermarketul Billa, de pe Şoseaua Rm. Sărat. După ce a cumpărat mai multe produse alimentare, brăileanca a pornit spre casă. Pe Aleea Mugurilor din cartierul Obor, a fost atacată din spate de un bărbat, care i-a smuls poşeta din mână. Deşi s-a dezechilibrat, fiind pe punctul de a cădea, victima a reuşit să-l vadă pe tâlhar. Vasile - Cătălin Cernea fugea mâncând pământul printre blocuri, cu poşeta în mână. În urma lui, bătrâna striga după ajutor, pornind, totodată, pe urmele infractorului.

La un moment dat, victima s-a întâlnit cu un tânăr, Alex, de 31 de ani, care i-a spus că a găsit poşeta abandonată de agresor. A dat apoi ochii cu o patrulă de poliţie, care a înştiinţat-o că autorul tâlhăriei fusese prins, urmând să fie dus la audieri, la sediul Poliţiei Municipiului Brăila.

Audiat în acceaşi zi, Alex. C. le-a spus anchetatorilor că, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe Aleea Mugurilor, a observat o bătrână care striga după ajutor, iar la 15 metri distanţă un tânăr care alerga cu o poşetă neagră în mână. Brăileanul, de bună-credinţă, şi-a dat seama că individul a tâlhărit-o pe bătrână şi a pornit în urmărirea lui, mai întâi cu autoturismul, apoi pe jos, printre blocuri, până pe B-dul Dorobanţilor (în zona Liceului Panait Cerna).

Alex i-a strigat infractorului să stea pe loc, dar acesta a aruncat poşeta şi a continuat să fugă înspre strada Albinei. Martorul a luat poşeta de jos, ca să i-o înapoieze victimei şi atunci a văzut o patrulă de poliţie, vis-a-vis de liceu. Tânărul a mai declarat că s-a deplasat cu autoutilitara poliţiei până pe strada Albina, unde l-au prins pe autorul tâlhăriei.

Audiat imediat după ce a fost prins în flagrant delict, Vasile - Cătălin Cernea a declarat că, înainte de agresiune, a consumat doi litri de vin într-un cafe-bar de pe Şoseaua Rm. Sărat. Cernea a recunoscut acuzaţia pusă pe seama sa, povestindu-le, totodată, poliţiştilor cum a urmărit-o pe bătrână şi a atacat-o pe Aleea Mugurilor, smulgându-i poşeta “ce părea a fi plină”.

Autorul tâlhăriei din cartierul Obor a fost reţinut 24 de ore, fiind prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Instanţa de judecată a decis că agresorul poate fi cercetat sub control judiciar, fiind la prima confruntare cu legea penală. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro