Mergi la conţinutul principal

Trimis în judecată pentru braconaj piscicol

În vârstă de 39 de ani, Ene Ganea a fost cercetat şi trimis în judecată, pentru deţinere ilegală de plase de pescuit monofilament şi pentru deţinere de unelte de pescuit fără autorizaţie, fapte penale prevăzute de OUG 23/2008, modificată prin Legea nr. 187/2012.
Potrivit dosarului penal trimis instanţei de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în ziua de 4 aprilie 2014, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul lui Ene Ganea, în baza mandatului de percheziţie domiciliară nr. 91/2 04 2014, emis de Judecătoria Brăila.
În timpul percheziţiei domiciliare, oamenii legii au găsit mai multe unelte de pescuit comercial, deţinute de Ganea: o setcă din fir textil lungă de 13 metri şi înaltă de 1,5 metri, o setcă monofilament de 10 metri şi înălţimea de 1,5 metri, un prostovol cu diametru de 2,5 metri şi un vintir cu lungimea aripii de 4 metri şi înălţimea de 1 metru.
Respectivele unelte de pescuit, găsite acasă la inculpat, au fost ridicate şi depuse la Camera de corpuri delicte a Poliţiei Municipiului Brăila. Pe 22 aprilie 2014, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură a comunicat anchetatorilor că numitul Ene Ganea nu este autorizat să deţină unelte de pescuit comercial sau să practice pescuitul comercial.
Audiat pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a declarat că uneltele de pescuit găsite cu ocazia percheziţiei le-a achiziţionat în urmă cu câţiva ani de la un necunoscut din municipiul Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro