Mergi la conţinutul principal

Trimişi în judecată pentru braconaj piscicol

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Dumitrel Mîrîie şi Săndel Purice, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit comercial fără permis şi autorizaţie şi deţinere de unelte de pescuit de către o persoană neautorizată (art. 64 lit. a) şi i) din OUG nr. 23/2008).
Potrivit dosarului penal, în ziua de 9 ianuarie 2014, un echipaj al Poliţiei de Frontieră, aflat în patrulare, i-a depistat pe Dumitrel Mîrîie şi Săndel Purice în zona km. fluvial 28, pe braţul Vâlciu al Dunării, având asupra lor o unealtă de pescuit comercial cunoscută sub numele de odorob, precum şi canităţile de 30 kilograme peşte (15 kilograme ştiucă şi 15 kilograme caras).
Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură a informat că suspecţii nu posedă licenţe de pescuit, permise de pescuit comercial ori autorizaţii de pescuit.
Fiind audiaţi, cei doi braconieri au recunoscut că odorobul le aparţinea, precizând totodată că, în ziua în care au fost depistaţi de poliţişti, fuseseră la pescuit pe Lacul Lupoiu, în Balta Brăilei. Unealta de pescuit comercial a fost ridicată de poliţişti şi depusă la Camera cu corpuri delicte a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi. Peştele confiscat a fost comecializat prin intermediul unui magazin specializat, iar banii au fost depuşi la Trezorerie, în contul statului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro