Mergi la conţinutul principal

Tribunalul a respins actiunea lui Iancu, TAS singurul competent sa se pronunte

* Poli Stiinta Timisoara, gruparea din Liga I, prezidata de Marian Iancu, si Poli Timisoara, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon, care activeaza acum in Liga a IV-a, isi disputa de mai mult timp palmaresul si insemnele Politehnicii Timnisoara

Tribunalul Bucuresti a respins, luni, actiunea intentata de presedintele FC Timisoara, Marian Iancu, impotriva patronului gruparii Poli Timisoara, Claudio Zambon, deoarece scandalul dintre cei doi a fost deja transat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Marian Iancu l-a actionat in instanta pe Claudio Zambon solicitand sa constate falsificarea actelor care demonstrau ca palmaresul gruparii ce activeaza acum in Liga a IV-a apartine omului de afaceri italian. Tribunalul Bucuresti a decis ca nu este de competenta sa judece o asemenea solicitare, deoarece decizia in privinta litigiului dintre ei a fost deja luata de Tribunalul de Arbitraj Sportiv, competent sa rezolve astfel de probleme. Poli Stiinta Timisoara, gruparea din Liga I, prezidata de Marian Iancu, si Poli Timisoara, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon, care activeaza acum in Liga a IV-a, isi disputa de mai mult timp palmaresul si insemnele Politehnicii Timnisoara, club fondat in 1921. In decembrie 2006, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis sa oblige pe FCU Politehnica Timisoara sa continue cu numele initial, CS FC Politehnica AEK Timisoara, sau sa isi ia un alt nume aprobat de FRF, hotarand sa interzica si folosirea culorilor alb-violet. De asemenea, TAS a mai decis ca FCU Politehnica Timisoara sa plateasca cate 5.000 de euro pentru fiecare meci oficial jucat, incepand cu data de 5 decembrie 2006 si pana cand intra in vigoare schimbarea de nume in concordanta cu prezenta sentinta. FCU Politehnica Timisoara a fost obligata, de asemenea, sa plateasca suma de 90.000 de euro drept compensatie pentru violarea folosirii numelui, a culorilor, a imnului, a istoriei si a logoului SC FC Politehnica Timisoara SA, intre 13 iunie si 4 decembrie 2006. In cazul in care nu va achita aceasta suma in decurs de o luna, FCU Politehnica Timisoara va trebui sa plateasca o dobanda anuala de cinci procente. La inceputul lunii septembrie, FIFA a cerut FRF sa penalizeze cu sase puncte echipa FC Timisoara pentru nerespectarea unor prevederi ale deciziei TAS in legatura cu palmaresul formatiei Politehnica Timisoara. Comitetul Executiv al FRF a decis punerea in aplicare a deciziei FIFA de penalizare cu sase puncte a echipei FC Timisoara pentru neexecutarea punctului 3 din hotararea TAS, pronuntata la 25 aprilie 2008, in cazul palmaresului gruparii Politehnica. Punctul trei al hotararii TAS din 25 aprilie 2008 se refera la schimbarea culorilor clubului de catre FC Timisoara, astfel incat acestea sa nu mai includa culoarea violet. Palmaresul echipei Poli Timisoara este detinut in prezent de AS FC Politehnica Timisoara conduse de Viorel Boit, care insa nu este afiliata la FRF.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro