Mergi la conţinutul principal

Tribunalul Braila si DGASPC Braila nu au facut nereguli privind achizitiile publice

Lista neagra trimisa recent de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice Prefecturii Braila naste din ce in ce mai multe controverse. Desi pe lista cu pricina sint nominalizate 116 autoritati contractante din municipiu si judet, despre care se presupune ca nu au respectat obligatiile legale privind achizitiile publice, in sensul ca ori nu au trimis raportul cu achiztiile facute in 2007 ori nu au anuntat licitatiile pe care le-au organizat anul trecut, din ce in ce mai multe voci sustin ca nu au ce cauta pe lista, pentru ca si-au respectat toate obligatiile in domeniu.
Daca luni ne-au explicat acest lucru citiva directori de unitati de invatamint, primari din judet, conducerile Politiei Comunitare si ale ISU, ieri a fost rindul Tribunalului Braila si al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila. Reprezentanti ai ambelor institutii au tinut sa explice, cu documente justificative, faptul ca nu au ce cauta pe lista in contextul in care au respectat legea intocmai. Mai mult, cei in cauza considera ca institutiile pe care le reprezinta au fost denigrate prin aparitia in presa a listei cu pricina. "S-au respectat termenele privind raportarile anuale cu privire la contractele de achizitii publice facute in 2007 de catre Tribunalul Braila. Toate acestea se gasesc pe SEAP si pot fi verificate si pe site-ul nostru, tocmai in scopul asigurarii transparentei privind achizitiile publice", ne-au precizat ieri reprezentanti ai departamentului Economic - Financiar, compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Tribunalului Braila. Acelasi lucru ne-a explicat si directorul adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Simona Cimpoae. "D.G.A.S.P.C. Braila a transmis pe data de 14 februarie 2008, ora 10.35 pe adresa de e-mail monitorizare@anrmap.ro “Raportul privind contractele atribuite in anul 2007”. De asemenea, in urma adresei Consiliului Judetean nr.11718/26.10.2008, s-a retransmis acelasi raport pe data de 22 septembrie 2008 la aceeasi adresa de e-mail. In legatura cu anunturile de atribuire aferente anunturilor de participare pentru procedurile demarate in anul 2007, va comunicam faptul ca acestea au fost transmise in totalitate. La fel, in legatura cu obligativitatea emiterii documentelor constatatoare conform prevederilor art.36/ H.G.R.925/2006, va comunicam ca acestea au fost emise ofertantilor care nu si-au indeplinit obligatiile contractuale", a subliniat Cimpoae.
Avind in vedere ca numarul institutiilor care se arata ofensate de lista trimisa de ANRMAP creste pe zi ce trece, toate putind dovedi cu acte ca dreptatea este de partea lor, am incercat sa obtinem un punct de vedere si din partea reprezentantilor Autoritatii. Din nefericire, la nici unul dintre cele 6 numere de telefon afisate pe site-ul Autoritatii, aferente cabinetului presedintelui si cabinetului vicepresedintelui, nu a raspuns nimeni, desi reporterii nostri au sunat pe tot parcursul zilei de ieri. Situatia este cu atit mai neplacuta cu cit vicepresedintele ANRMAP este un brailean, fost consilier municipal PD, Corneliu Burada.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu