Triaj zilnic al elevilor pentru prevenirea răspândirii gripei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Triaj zilnic al elevilor pentru prevenirea răspândirii gripei

*  este una dintre recomandările făcute de Ministerul Educațieicare se aplică în școlile brăilene

 

 

Săptămâna aceasta s-au reluat cursurile în școli, iar Ministerul Educației a impus un set de reguli ce trebuie respectate în contextul declarării stării de alertă epidemică din cauza virusului gripal. Vorbim despre realizarea triajului zilnic în colectivitățile școlare la începutul primei ore de curs a fiecărui schimb, alături de asigurarea materialelor necesare pentru dezinfecția periodică a mâinilor și suprafețelor și aerisirea periodică a încăperilor. O altă recomandare făcută de autorități se referă la diseminarea către părinţii sau reprezentanţii legali ai copiilor a informaţiilor cu privire la recunoaşterea simptomelor de gripă sau alte infecţii respiratorii, în vederea realizării triajului epidemiologic zilnic la domiciliu, înainte de intrarea copilului în colectivitate. De asemenea, elevii sunt sfătuiți să folosească batiste de unică folosință în caz de tuse sau strănut, precum și măştilor de protecţie sanitară (recomandare valabilă și pentru angajații din școli). Nu în ultimul rând, părinții trebuie informați cu privire la necesitatea consultării medicului de familie la apariţia simptomelor respiratorii pentru stabilirea tratamentului, izolării şi efectuării unor eventuale investigaţii suplimentare.

Școlile brăilene aplică toate aceste recomandări de prevenire a răspândirii virusului, iar după primele zile de cursuri situația pare să fie sub control, fără multe cazuri de îmbolnăviri.

”Monitorizarea cazurilor se face la nivelul Direcției de Sănătate Publică și există o persoană de contact la nivel de Inspectorat și la nivelul fiecărei școli. În cazul în care avem cazuri de îmbolnăvire ele se raportează la DSP și împreună cu DSP-ul se ia o decizie, dacă se închide o formațiune o zi-două sau dacă e cazul pentru toată școala, dar atunci doar cu avizul ministerului. După primele zile de școală nu avem situații deosebite, în care să fie mulți copii sau profesori bolnavi. Avem și experiența pandemiei și sincer ne-am obișnuit cu un ritual să spunem, ritual ce înseamnă dezinfectare, aerisire etc. Copiii, dacă au semne de îmbolnăvire, anunță dirigintele sau învățătorul și rămân acasă”, ne-a declarat prof. Elena Tudor, inspectorul școlar general.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro