Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Treisprezece copii au murit intr-un incendiu, la Dusanbe

Un incendiu izbucnit, simbata noapte, la un centru pentru copii handicapati mintal din capitala Tadjikistanului, Dusanbe, s-a soldat cu moartea a 13 persoane, a anuntat politia locala, citata de AFP.
"Treisprezece copii au murit, iar alti patru sau cinci sint dati disparuti", a declarat un purtator de cuvint al politiei.
Alti doi minori au fost spitalizati, ceilalti ocupanti ai centrului fiind mutati temporar intr-o alta institutie de specialitate din acelasi oras.
Incendiul a izbucnit la putin timp dupa miezul noptii, in cladirea din lemn construita in anul 1934, care adapostea circa o suta de copii.
"A fost ingrozitor. Era mult fum si a trebuit sa verificam toate camerele, in cautarea copiilor. Am reusit sa scot sase copii, cu virste cuprinse intre 6 si 8 ani", a povestit un agent de securitate dintr-o cladire invecinata.
Un localnic a declarat ca pompierii au luptat cu flacarile timp de doua ore si jumatate.
"Am scos copiii imbracati cu ce aveau pe ei in momentul izbucnirii incendiului. Le-am dat paturi si i-am dus la adapost in casa cea mai apropiata", a povestit el.
Agentul de securitate al centrului a declarat ca "focul s-a propagat atit de rapid" incit nu a avut timp sa ajunga la telefon. "Am oprit un trecator si am chemat pompierii de pe un telefon mobil", a povestit el.
Anchetatorii cautau, duminica, indicii referitoare la cauza incendiului.
Un purtator de cuvint al politiei a apreciat ca incendiul ar fi putut fi provocat de utilizarea a numeroase radiatoare electrice nesecurizate, in conditiile in care cladirea nu dispune de incalzire centrala.
El a precizat ca serviciul de pompieri a demarat o ancheta, anul trecut, pentru nerespectarea de catre conducerea centrului a normelor de siguranta impotriva incendiilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii