Mergi la conţinutul principal

Trei zile decisive pentru Dacia Unirea

Zile decisive pentru nou înfiinţata ACS Dacia Unirea. Dacă în urmă cu o săptămână conducerea grupării sportive părea optimistă în privinţa viitorului echipei fanion a oraşului Brăila, după şedinţa de miercurea trecută de la FRF lucrurile nu mai par la fel de simple, iar optimismul este deja unul rezervat. Astăzi, gruparea de la Dunăre aşteaptă ca forul de la Bucureşti să valideze participarea nou înfiinţatei ACS Dacia Unirea, în locul formaţiei CF Brăila, în Liga a II-a. Tot în aceste zile, echipa fanion a oraşului trebuie să ştie în mod clar pe ce buget se va baza pentru sezonul competiţional al eşalonului secund care va debuta în ultima sâmbătă din luna august. În acest sens, importantă va fi decizia autorităţilor locale. Până miercuri, cel târziu, şefii Daciei Unirea trebuie să ştie dacă vor avea un buget pentru Liga a II-a sau dacă vor trebui să se reorienteze către un alt eşalon. Semnalele care vin din domeniul privat sunt motivante, nu acelaşi lucru se poate spune însă despre cele care vin din partea administraţiei locale. Din această cauză Dacia Unirea este într-o situaţie foarte delicată pentru că în acest moment nu are niciun leu în cont. Iar termenul limită pentru reconfirmarea participării în Liga a II-a este miercuri, 29 iulie.
"Urmează cele mai importante trei zile din viaţa Daciei Unirea. Luni (n.r. astăzi, 27 iulie) vom afla dacă echipa va fi acceptată în Liga a II-a, în locul echipei CF Brăila, iar până miercuri trebuie să ştim clar ce bani vom primi de la Primărie şi de la Consiliul Judeţean. Ca să ştim în ce direcţie mergem, dacă rămânem în Liga a II-a sau ne reorientăm către o altă variantă. FRF introduce reguli drastice, cine se înscrie în Liga a II-a şi se retrage în timpul competiţiei este retrogradat direct în ultimul eşalon fotbalistic al judeţului respectiv. Astfel că, în funcţie de buget, până miercuri, trebuie să luăm o decizie foarte importantă pentru fotbalul brăilean", a declarat Valentin Avramescu, preşedintele Daciei Unirea.
"Nu mai este timp, în această săptămână trebuie să ştim pe ce buget ne vom baza. Dacă luarea unor decizii în acest sens de către administraţia locală se amână pentru luna august, deja vom fi condamnaţi să nu putem participa în Liga a II-a. Nu ai susţinere din partea autorităţilor şi a sponsorilor, nu ai buget. Nu ai buget, nu poţi participa în competiţie, iar noi suntem în situaţia în care nu avem niciun jucător legitimat", a spus la rândul său antrenorul Alin Pânzaru.

Începe reformarea Ligii a II-a

Urmează trei zile importante atât pentru echipa fanion a oraşului Brăila cât şi pentru tot eşalonul secund al fotbalului românesc. După ce s-a zbătut în mediocritate în ultimii ani, fotbalul din Liga a II-a începe să se reformeze. La întâlnirea cu membrii afiliaţi din Liga a II-a de miercurea trecută, preşedintele Federatiei Române de Fotbal, Razvan Burleanu, a propus două variante pentru sezonul competiţional 2015-2016. Prima ar fi un campionat cu două serii, cu play off şi play out, la finalul sezonului regulat urmând să retrogradeze direct ultimele două echipe, iar după disputarea turneului play out, alte trei formaţii să ia drumul Ligii a III-a. De asemenea formaţiile de pe locurile al nouălea vor da baraj, iar cea care va pierde va ajunge şi ea în eşalonul al treilea, urmând ca, din campionatul 2016-2017, Liga a II-a să aibă o singură serie de 22 de echipe. Cea de-a doua variană de campionat propusă de Burleanu şi pe care şeful FRF o doreşte încă din această vară este cea cu o singură serie. De asemenea preşedintele FRF le-a spus membrilor afiliaţi că o echipă care se va înscrie în Liga a II-a şi va abandona la un moment dat competiţia, va fi retrogradată în ultimul eşalon al judeţului din care face parte. Răzvan Burleanu le-a dat răgaz echipelor să discute fiecare pe plan local cu reprezentanţii primăriilor şi ai consiliilor judeţene şi până miercuri să se hotărască în ce eşalon vor să participe.

Joc şcoală la final de săptămână

În altă ordine de idei, la finalul primei săptămâni de pregătire, Alin Pânzaru le-a dat posibilitate jucătorilor să se întâlnească şi cu mingea. Sâmbătă dimineaţă, de la ora 9.00, lotul a fost împărţit în două, iar jucătorii au susţinut un joc şcoală, însă nu pe tot terenul, ci în zona de mijloc, mai precis în cea cuprinsă între cele două careuri de 16 metri.
La acest meci au participat şi trei fotbalişti noi. Este vorba despre atacantul format la CF Brăila, dar care în sezonul trecut a jucat la Tunari, Gabriel Iosofache, şi gălăţeanii Silviu Moise, fost la Metalosport, cu menţiunea că şi acesta a mai evoluat la Brăila în perioada în care antrenor a fost Viorel Ion, şi Alexandru Stanciu, un jucător de 21 de ani, format la Oţelul Galaţi. În echipa celor cu veste albastre au evoluat Smochină - Pitulice, Moroianu, Necoară, Stângaciu - G. Gheorghe, P. Ioan, Moise, Frunză - Puşcaşu iar în cea echipată cu veste roşii, Mitrea - Dima, Zaharia, Ghiocel, Stănciulescu - Iosofache, Olenic, Vârlan, Stanciu - Mucuţă. Testul s-a încheiat la egalitate, 1-1, golurile fiind înscrise de Puşcaşu în prima repriză, respectiv Paul Ioan, în repriza a doua. Cu toate că jucătorii şi-au dat silinţa să se conecteze cât mai bine la şedinţa de pregătire, atmosfera părea apăsătoare, jucătorii neştiind încă dacă vor rămâne sau nu la nou înfiinţata ACS Dacia Unirea.
"Noi ne pregătim dar, deocamdată, nimeni nu este legitimat la noua echipă. În acest moment nu avem niciun ban în cont ci multe promisiuni, iar pe baza acestora nu se poate forma lotul pentru campionatul 2015-2016. Mai ales că se schimbă şi sistemul competiţional, unul la finalul căruia vor retrograda câte cinci formaţii din fiecare grupă, iar locurile al nouălea vor disputa un baraj, iar cea care va pierde se va duce tot în Liga a III-a. Mie personal mi se pare motivant un astfel de campionat, vom avea pentru ce să ne luptăm, nu ca în sezonul trecut care a fost fără miză şi cu multe jocuri speculative. Dar, repet, nu ai buget, nu poţi participa la competiţie. În această situaţie suntem acum noi", a declarat Alin Pânzaru.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro