Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei zile de doliu national in Polonia

Presedintele polonez, Lech Kaczynski, a anuntat duminica trei zile de doliu national si si-a anulat vizita programata pentru luni la Praga, dupa ce prabusirea acoperisului unui complex expozitional a provocat moartea a 66 de persoane si ranirea altor 141 la Chorzow, relateaza AFP.
"Perioada de doliu national incepe astazi (duminica - n.red.) la ora 16.00 (17.00, ora Romaniei) si va dura pina miercuri", a declarat Kaczynski, intr-o conferinta de presa sustinuta la locul accidentului.
Presedintia anuntase inca de simbata seara declararea doliului national, dar nu publicase precizari privind modul de marcare a acestuia.
Kaczynski a apreciat ca accidentul de la Chorzow reprezinta "cea mai grava catastrofa a Poloniei democratice" si a adaugat ca bilantul, care nu se va mai modifica probabil, este de 66 de morti, dintre care doi copii si doi cetateni straini.
El a precizat ca 49 dintre cele 66 de corpuri neinsufletite au fost deja identificate, iar viata a 126 dintre cei 141 de raniti nu se afla in pericol.
Un purtator de cuvint al Presedintiei a anuntat ca Lech Kaczynski si-a anulat si vizita oficiala programata pentru luni in Republica Ceha.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii