Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei zile de doliu national in Polonia

Presedintele polonez, Lech Kaczynski, a anuntat duminica trei zile de doliu national si si-a anulat vizita programata pentru luni la Praga, dupa ce prabusirea acoperisului unui complex expozitional a provocat moartea a 66 de persoane si ranirea altor 141 la Chorzow, relateaza AFP.
"Perioada de doliu national incepe astazi (duminica - n.red.) la ora 16.00 (17.00, ora Romaniei) si va dura pina miercuri", a declarat Kaczynski, intr-o conferinta de presa sustinuta la locul accidentului.
Presedintia anuntase inca de simbata seara declararea doliului national, dar nu publicase precizari privind modul de marcare a acestuia.
Kaczynski a apreciat ca accidentul de la Chorzow reprezinta "cea mai grava catastrofa a Poloniei democratice" si a adaugat ca bilantul, care nu se va mai modifica probabil, este de 66 de morti, dintre care doi copii si doi cetateni straini.
El a precizat ca 49 dintre cele 66 de corpuri neinsufletite au fost deja identificate, iar viata a 126 dintre cei 141 de raniti nu se afla in pericol.
Un purtator de cuvint al Presedintiei a anuntat ca Lech Kaczynski si-a anulat si vizita oficiala programata pentru luni in Republica Ceha.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii