Mergi la conţinutul principal

Trei veterani de război omagiați de militarii Flotilei Fluviale

• este vorba de mr. (ret.) Aurel Scripcariu, din Brăila, vizitat de contraamiralul de flotilă Nicu Chirea, comandantul Garnizoanei Brăila, și de veteranii de război Alexandru Stanciu și Ion Trofim, din Tulcea • activitățile fac parte din campania „Onor veteranilor de război”, organizată de Ministerul Apărării Naționale în colaborare cu Asociația ONOR

 

Cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” Brăila a organizat, zilele trecute, mai multe activități în garnizoanele în care se află unitățile din subordine, dedicate celor care au înfruntat moartea pe câmpurile de luptă ale celui de-Al Doilea Război Mondial.

Astfel, la Brăila, contraamiralul de flotilă Nicu Chirea - comandantul Garnizoanei Brăila - împreună cu ofițeri din cadrul Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” și reprezentanți ai Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” - Filiala Brăila „General Stan Poetaș”, l-au vizitat pe veteranul de război, maior în retragere Aurel Scripcariu, cetățean de onoare al orașului Brăila și supraviețuitor al luptelor din cel de-Al Doilea Război Mondial, care a împlinit 100 ani pe 15 decembrie 2023.

Oaspeții l-au felicitat pe fostul ostaș al Armatei României cu ocazia sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război și i-au oferit daruri. Venerabilul maior în retragere a primit, de asemenea, un mesaj de felicitare din partea Ministrului Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, precum și o Diplomă de excelență din partea Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”.

În altă ordine de idei, în aceeași zi, la Troița Eroilor Marinari din Garnizoana Tulcea a avut loc o ceremonie militar-religioasă la care au participat militarii Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu” și ai Grupului 325 Sprijin Logistic din cadrul Flotilei Fluviale. Reprezentanții divizionului de nave fluviale au efectuat, mai apoi, o vizită la veteranul de război Alexandru Stanciu, din Tulcea.

Infanteriștii marini au organizat, la rândul lor, o ceremonie militar-religioasă la sediul Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea”, după care l-au vizitat pe caporal în retragere Ion Trofim, un camarad în vârstă de 101 ani, din localitatea Turda, județul Tulcea.

„Prin campania „Onor veteranilor de război” avem ocazia să ascultăm povești de pe front și încercăm să aducem alinare celor 699 de veterani din Al Doilea Război Mondial. Campania este desfășurată de Ministerul Apărării Naționale în colaborare cu Asociația ONOR. Cinste și onoare veteranilor de război!”, ne-au precizat surse din cadrul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro