Trei superspectacole la Teatrul “Maria Filotti” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Trei superspectacole la Teatrul “Maria Filotti”

vineri, sâmbătă şi duminică, la Teatrul brăilean se joacă: ASTA-I TINEREŢEA NOASTRĂ , BĂRBAŢI , FEMEI ŞI VIAŢA DINTRE EI şi  DEMONSTRAŢIA

 

În acest week end, Teatrul “Maria Filotti” oferă publicului brăilean  trei super spectacole. Vineri, 14 februarie, de la ora 18.00, la Sala Bujor Macrin se joacă piesa ASTA-I TINEREŢEA NOSTRĂ de Kenneth Lonergan, regia Radu Iacoban.

“ASTA-I TINEREŢEA NOASTRĂ”, piesa regizorului, dramaturgului şi scenaristului american, Kenneth Lonergan, prima producţie TMF a anului, care  propune o echipă de spectacol extrem de interesantă. Radu Iacoban, după succesul cu Cântăreaţa cheală a lui Eugene Ionesco, revine şi semnează regia, cu scenografia lui Tudor Prodan şi muzica originală a Aidei Sosic. În cele trei roluri au fost distribuiţi Nicholas Caţianis, Blanca Doba, cei mai tineri actori ai Teatrului “Maria Filotti”, alături de Ciprian Chiricheş, invitat din Bucureşti, absolut toţi extrem de dedicaţi şi talentaţi. Piesa lui Kenneth Lonergan a stat la baza unor producţii impresionante pe Broadway şi West end, avîndu-i în distribuţie pe deja celebrii Matt Damon şi Jake Gylenhall. O poveste fascinantă despre noptea maturizării, despre intrarea î viaţa reală şi renunţarea la teribilism.

Sâmbătă, 15 februarie, de la ora 18.00, la Sala Mare- BĂRBAŢI, FEMEI ŞI VIAŢA DINTRE EI– patru piese scurte de Anton Pavlovici Cehov, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză.

Un spectacol coupe ce conţine patru dintre cele mai importante şi celebre piese scurte ale lui Cehov, în ordinea: “Calhas” (“Cântecul lebedei”), “Ursul” , “Jubileul” şi “Cerere în căsătorie”.

Binecunoscutul regizor Victor Ioan Frunză abordează aceste pagini celebre din creaţia dramaturgului rus, din punctul de vedere al up - datării noţiunii de vodevil, astfel că prin acest spectacol luăm contact şi cu postura de autor de comedie a marelui Cehov .

“DEMONSTRAŢIA”, piesă a scriitorului american contemporan David Auburn, un text câştigător al Premiului Pulitzer în anul 2001, o piesă care a avut parte de un spectacol cu o mie de reprezentaţii pe Broadway, dar şi de o ecranizare, în 2005, cu o distribuţie de excepţie – Gwyneth Paltrow, Anthony Hopkins, Jake Gyllenhaal.

Povestea o are în centru pe tânăra Catherine, moştenitoare a geniului matematic al tatălui său, profesor universitar de curând decedat, dar şi a bolii lui mentale care le-a chinuit amândurora ultimii ani. În ziua înmormântării acestuia, un fost doctorand al profesorului intră în posesia unei uluitoare demonstraţii matematice, care poate revoluţiona teoria numerelor prime. Intriga poliţistă se combină cu romance-ul, umorul cu emoţia, într-o scriere alertă, ce asigură, în genere, succesul pe Broadway şi la Hollywood.

Scenografia aparţine Soranei Ţopa, iar în distribuţie îi regăsim pe talentaţii actori brăileni şi gălăţeni: Valentin Terente, Narcisa Novac, Vlad Volf şi Flavia Călin.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro