Trei rețete sănătoase cu care poți înlocui sucurile acidulate din comerț | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Trei rețete sănătoase cu care poți înlocui sucurile acidulate din comerț

Obişnuiţi să consumaţi sucuri acidulate? Dacă da, trebuie să ştiţi că vă expuneţi la obezitate, diabet sau boli de inimă. Există însă o mulțime de variante sănătoase. Încercați 3 rețete de sucuri, care seamănă la culoare cu cele îmbuteliate şi au un gust asemănător.

 

Pentru sucul de ghimbir sau gingerata aveţi nevoie de o rădăcina potrivită de ghimbir, o lămâie sau un lime, miere după gust şi apă. Primul pas: curăţarea ghimbirului. Are o coajă subţire, pe care o puteţi îndepărta cu uşurinţă dacă folosiţi un cuţit sau chiar o linguriţă. După ce aţi curăţat şi spălat rădăcina, tăiaţi-o în bucăţi mari.

Acum aveţi două variante: fie treceţi rădăcina printr-un storcător de fructe, fie o puneţi în blender sau chopper. Noi am ales varianta chopper-ului.

Următorul pas: îndepărtaţi coaja fructului de lime, tăiaţi pulpa în bucăţi mari pe care le puneţi în chopper, alături de rădăcina de ghimbir. Adăugaţi miere şi mixati.

La final aveţi nevoie de un tifon sau de un săculeţ special pentru a separa sucul de pulpă. Mai rămâne doar să îl amestecaţi cu apă şi sucul de ghimbir este gata! Cantitatea de apă depinde mult de gustul fiecăruia. Ghimbirul este picant, aşa că puteţi adăuga apă şi miere în funcţie de cât de concentrat doriţi să fie.

Sucul de ghimbir creşte imunitatea, iar datorită efectului antiinflamator vă scapă şi de durerile de cap. Folosiţi-l cu încredere şi în caz de indigestie, afecţiuni biliare sau laringită. Iar dacă aveţi greţuri, este remediul perfect.

Dacă schimbaţi puţin reţeta sucului de ghimbir veţi obţine o alternativă excelenţă la băuturile carbogazoase cu aromă de portocale. În loc de lămâie folosiţi portocală, iar în loc de apă plata alegeţi varianta cu acid. La final decoraţi paharul cu felii de portocale. Iată cum o băutură uşor de făcut şi extem de ieftină poate părea una sofisticată.

Aveți nevoie de:

- două portocale

- un lime sau o lămâie

- o linguriţă de ghimbir ras

- o jumătate de linguriţă de nucşoară

- o jumătate de linguriţă de scorţişoară

- flori de levănţică uscate

- o floare de anason

- o jumătate de baton de vanilie

- miere după gust

- sirop de arţar

- apă minerală

Dacă în schimb nu puteţi trăi fără băuturile carbogazoase pe baza de cofeină, atunci va dăm o reţeta aromată. Ce-i drept, aveţi nevoie de mai multe ingrediente, dar rezultatul va fi pe măsură.

Primul pas: stoarceţi zeama de la două portocale şi un lime. Vitamina C pe care o conţin este ideală pentru vremea schimbătoare de afară. Puneţi sucul într-un pahar şi adăugaţi pe rând ghimbir, nucşoară, scorţişoară măcinată şi levănţică. Aceasta trebuie zdrobită bine între degete pentru a-şi elibera toate uleiurile esenţiale. După aceea, pisaţi într-un mojar anasonul şi scoateţi seminţele din batonul de vanilie. Mai rămâne să îndulciţi băutura. Cele mai potrivite sunt siropul de arţar şi mierea polifloră sau de mană, pentru a obţine o culoare cât mai intensă.

Strecuraţi apoi amestecul printr-o sită sau strecurătoare şi adăugaţi apă minerală. Sucul obţinut este extrem de aromat şi poate fi vedeta unei petreceri. Nu mai spunem cât de sănătos este, chiar şi într-o cură de slăbire.

Consumaţi cât mai des sucuri naturale, mai ales dacă aveţi copii. Cele din supermarketuri dau dependenţă şi cresc riscul multor boli. În plus, băuturile făcute în casă costă mai puţin, deci pe lângă faptul că veţi fi mai sănătoşi, veţi putea şi să economisiţi bani.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro