Trei olimpici internaţionali din Brăila premiaţi de Ministerul Educaţiei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Trei olimpici internaţionali din Brăila premiaţi de Ministerul Educaţiei

• Adrian Ţiripa, Alexandru Chivu şi Marius Ignat sunt cei trei elevi brăileni care au primit aprecieri din partea ministrului Monica Cristina Anisie, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti • în total au fost premiaţi 163 elevi din toată ţara, olimpici ce au obţinut 200 de distincţii în anul şcolar 2018-2019

 

Trei elevi din Brăila care s-au remarcat la olimpiadele internaţionale în anul 2019 au fost premiaţi de ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Cristina Anisie, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc pe 17 decembrie, la Palatul Naţional al Copiilor (Sala Mare) din Bucureşti. Este vorba despre Adrian Marian Ţiripa, Alexandru Chivu şi Marius Ignat, cei care au obţinut distincţii la astronomie, geografie şi fizică.

Adrian Marian Ţiripa, elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Astronomie, secţiunea juniori, fiind coordonat de profesorii Liliana Iacob şi Nicoleta Becheanu de la Palatul Copiilor din Brăila, profesorul de fizică Cristian Petcu şi muzeograful Ovidiu Tercu de la Observator Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Galaţi. Adrian a primit şi un premiu special pentru cel mai bun rezultat la proba observaţională.

Alexandru Chivu este câştigătorul unei medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie. Acesta este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, fiind îndrumat de prof. Mariana Coman. Alexandru mai are în palmares o medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Geografie din 2018.

Marius Ignat, absolvent al Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu”, a fost răsplătit cu o menţiune de onoare la ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Fizică a Ţărilor din Asia, competiţie la care a fost coordonat de prof. Nicoleta Becheanu şi prof. Florin Moraru. Marius mai are şi el în palmares o medalie de bronz câştigată la Olimpiada Europeană de Fizică din 2018.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, în total au fost recompensaţi 163 de elevi din toată ţara care au obţinut 61 de medalii, premii şi menţiuni la 14 olimpiade internaţionale, respectiv 139 de medalii, premii şi menţiuni la 26 de concursuri regionale pe discipline (juniori şi seniori). Palmaresul olimpicilor români în acest an a fost de 200 de distincţii. De asemenea, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit pe olimpici (aproximativ 200 profesori), precum şi şcolile din care provin laureaţii (85 unităţi de învăţământ).

Potrivit reglementărilor în vigoare, premiile pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaţionale au următoarele cuantumuri: 12.550 lei - premiul I absolut (obţinut cu punctaj maxim), 9.720 lei - premiul I/medalie de aur, 8.330 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie “D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei - premiul I/medalie de aur, 3.785 lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Profesorii care au pregătit elevul/elevii au primit un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevi. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

De asemenea, în cadrul evenimentului de la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti au fost acordate şi premii pentru cele mai de succes activităţi din programul “Şcoala Altfel 2019”.

Fondul total de premiere alocat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării a fost de peste 2.900.000 lei.

Reamintim că, pe 6 decembrie, olimpicii brăileni au fost premiaţi şi de Primărie şi Consiliul Judeţean, în cadrul Galei de Excelenţă a Educaţiei, eveniment ce a avut loc la Teatrul “Maria Filotti”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro