Mergi la conţinutul principal

Trei medalii pentru Valeriu Ilie la naționalele de tenis super seniori

* tenismenul brăilean a devenit campion național la simplu, vicecampion la dublu, la plus 65 ani * Valeriu Ilie și-a trecut în cont o medalie de bronz la dublu mixt * alți trei brăileni, Cătălin Condei, Cristian Velev, la plus 50 ani, și Dumitru Grigore, la plus 60 ani, sunt vicecampioni naționali

 

Campionatul Național de tenis pentru seniori și superseniori, care a avut loc la Galați, la care au participat 130 de jucători, a reprezentat un nou moment important de confirmare a valorii tenismenilor brăileni în frunte cu Valeriu Ilie, care are avea în palmares, la startul competiției, 107 turnee câștigate la simplu.

În semifinale, la simplu, categoria plus 65 ani, Valeriu Ilie a trecut în două seturi, 6-1, 6-0, de Lazăr Voicovici din București, iar în finală s-a întâlnit cu eternul rival, Vasile Vespan. Brăileanul a câștigat primul set cu 6-4 dar l-a pierdut la mare luptă, 5-7, pe cel de-al doilea. Valeriu Ilie s-a impus cu 10-6 în super tie-break și a devenit campion național, la plus 65 ani.

La dublu, Valeriu Ilie și Petre Santeiu (Câmpia Turzii) au câștigat cu

6-2, 6-0, meciul din semifinale susținut în compania tenismenilor Constantin Hulpe (Cluj-Napoca), Nicu Bileca (Constanța). În ultimul act al probei de dublu, perechea Ilie - Santeiu a pierdut, 6-3, 2-6, 8-10, meciul cu Bebe Almăjan (București) - Ion Crăciun (Râmnicu Vâlcea).

Tenismenul brăilean a participat și la dublu mixt, la categoria 45 ani, alături de Iuliana Mohorea și a încheiat concursul pe locul al treilea.

“A fost un concurs foarte bine organizat, cu premii motivante. Mă bucur că am bifat cel de-al 108-lea turneu câștigat la simplu, acum cu un titlu de campion național. Puteam realiza aceeași performanță și la dublu, dar prefer să nu comentez motivele eșecului. Maratonul meu la naționalele de la Galați s-a încheiat și cu o medalie de bronz, la dublu mixt. Am întâmpinat însă câteva dificultăți, de exemplu am fost obligați ca anumite partide să le disputăm pe terenuri aproape impracticabile, în opinia mea, la ICMRS. În rest, numai cuvinte de laudă pentru organizatori”, ne-a declarat Valeriu Ilie.

Vă reamintim că la acest moment, Valeriu Ilie este unul dintre cei mai valoroși super seniori din România. La simplu, Valeriu Ilie are 108 turnee câștigate, la 47 s-a clasat pe locul al doilea iar la 38 a ocupat locul al treilea. La dublu, tenismenul brăilean are 38 locuri întâi, de 36 de ori a încheiat competițiile pe locul al doilea, iar la 27 de turnee a ocupat poziția a treia.

Revenind la Campionatul național de la Galați, trebuie menționat faptul că alți brăileni s-au clasat pe podium, la dublu. La categoria 50 ani, brăilenii Cătălin Condei - Cristian Velev au devenit vicecampioni naționali, aceeași performanță fiind realizată de Dumitru Grigore și Tanțe Fleancu (Câmpulung), la categoria plus 60 ani.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro