Trei locuri I la Olimpiada de teatru, faza naţională | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Trei locuri I la Olimpiada de teatru, faza naţională

Avem cei mai buni elevi-actori din ţară. La faza naţională a Olimpiadei de teatru, secţiunea individual, şi la masculin şi la feminin, elevii Liceului de Artă din Brăila au luat tot ce a fost mai important, adică trei premii I din patru puse în joc, cu punctaje foarte mari. Pentru al patrulea premiu I, la clasa a XII-a, masculin, Liceul de Artă din Brăila nu a avut candidat. Cei trei tineri talentaţi care au lăsat cu gura căscată juriul şi specialiştii din ţară veniţi la olimpiadă sunt: Camelia Dilbea, 98,3 puncte, clasa a XII-a, prof. Jarcu Zane, Daniel Onoae, 98 de puncte, şi Andreea Enciu, 98 de puncte, clasa a XI-a, prof. Gigi Antonescu. Ei au avut de interpretat la olimpiadă un monolog tragic, unul comic şi două poezii de facturi diferite din cele cinci pe care trebuia să le pregătească. Evoluţia celor trei a impresionat în aşa măsură şi spectatorii, încât ceilalţi concurenţi i-au spus profesorului care i-a însoţit, Gigi Antonescu, că de acum e clar, ei se vor bate pe locurile rămase de la doi în jos. Nivelul a fost ridicat la clasa a XII-a, a spus Camelia Dilbea, care a recunoscut că a dat tot ce a putut în momentele în care a evoluat în faţa comisiei: "Am avut un moment bun, mi-a ieşit ce am vrut să fac, dar a fost greu. După concurs mă simţeam pur şi simplu golită. Am dorit să luăm primele locuri şi am reuşit".
Concurenţa din ţară a simţit-o şi Daniel Onoae, nu i-a fost uşor nici lui să convingă juriul că merită locul I, cum nu i-a fost nici Andreei Enciu. Ei au muncit mult ca să dovedească faptul că premiile obţinute la Festivalul "Ştefan Mihăilescu" de la Brăila nu au fost o întâmplare sau o chestiune de conjunctură.

"Noi ştim ce trebuie să facem, dar e nevoie să vezi şi implicare din partea lor"

"Nivelul la care se prezintă Brăila a crescut în fiecare an. Fiecare generaţie a mers din bine în mai bine. Secţia noastră e tânără, am avut o perioadă de ucenicie din punct de vedere didactic, am muncit şi acum se văd rezultatele", a explicat profesorul Jarcu Zane. Fără talent nu se pot obţine performanţe, dar numai cu talent şi fără muncă nu iese nimic. "Cu aceşti copii lucrăm câte 8-9 ore în fiecare zi, de dimineaţă până seara. Noi ştim ce trebuie să facem, dar e nevoie să vezi şi implicare din partea lor. Când intri în clasă şi unii te întreabă «Noi la cât plecăm azi?» ţi se taie elanul şi faci doar cât e prevăzut în programă, iar de performanţă nici nu mai poate fi vorba. Acum avem două generaţii foarte bune. Să vedem mai departe", a spus profesorul Gigi Antonescu. Cei trei au de acum locuri rezervate la facultăţile de profil din toată ţara, cu excepţia UNATC Bucureşti, unde vor da totuşi examen, dacă vor să intre. Camelia Dilbea nu ştie încă la ce facultate de teatru va merge, va alege, spune ea, între Bucureşti şi Cluj. Daniel Onoae şi Andreea Enciu vor merge şi ei tot la o facultate de teatru, dar mai au timp de gândire până când termină.
La liceu, a mai reuşit să obţină o menţiune la faza naţională a Olimpiadei de arte plastice Andreea Huşanu, la grafică, prof. Cornelia Conon. "A fost o experienţă din care am avut de învăţat. În viaţă este important să munceşti ca să-şi îndeplineşti visul. Mi-a plăcut întotdeauna să creez şi poate, mai târziu, voi deveni un artist", ne-a spus Andreea.
La secţiile de muzică elevii brăileni de la clasele de liceu nu au reuşit să obţină anul acesta niciun premiu. Cei mici s-au remarcat în schimb la faza zonală. Au obţinut premii I elevii: Brian Beiliciu, cls.a III-a vioară, prof. Ioan Popescu, Vlad Andrei, cls.a VI-a violă, prof. Ioan Popescu, Mădălin Nedelcu, cls.VIII-a chitară, prof. Marius Şerban, David Roşu, cls. a III-a pian, prof. Adriana Burcă şi Eduard Gheorghe, cls. a V-a chitară, prof. Marius Şerban.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro