Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei firme "tepuite" cu aproape jumatate de miliard de lei

Parchetul de pe linga Judecatorie si Politia au reusit sa probeze inca patru cazuri de inselaciune savirsite in primavara anului 2003 de Neculai Necula, 53 de ani, patronul SC "Other Service" SRL Braila. Condamnat recent la 10 ani de inchisoare, pentru inselaciune in conventii, Necula trebuie sa mai dea socoteala pentru un prejudiciu de 441.879.000 de lei, provocat unor firme din Iasi, Prahova si Bucuresti. Suma se adauga celor aproape 4,5 miliarde de lei, prejudiciu datind din aceeasi perioada si pentru care patronul - "tepar" executa deja o pedeapsa privativa de libertate.
Originar din municipiul Ploiesti, inculpatul a venit la Braila ca sa se capatuiasca, dar nu pe cai cinstite. A devenit administratorul SC "Other Service" SRL, apoi a inceput sa "achizitioneze" marfa (pe datorie) si s-o revinda, ca sa puna mina pe bani. Metoda folosita era cea clasica: emiterea filelor cec fara acoperire. Pe 19 aprilie 2003, precizeaza anchetatorii, Neculai Necula s-a deplasat la SC "Herren Prod" SRL Iasi, de unde a achizitionat produse textile in valoare de 163.993.900 lei. Cu acest prilej, el a emis o fila cec barat, scadenta la data de 3 iunie 2003. Dar la data scadentei, furnizorul a constatat cu stupoare ca "Other Service" SRL nu are nici un leu in cont, iar "patronul" Necula este disparut fara urma. Escrocul a facut acelasi lucru pe 23 aprilie si pe 21 mai 2003, cind a achizitionat mobilier de 109.410.000 lei, respectiv 22.620.000 de lei, de la SC "Tessuti Fiorentini" SRL Prahova. In sfirsit, pe 12 mai 2003, Necula a reusit sa puna mina - prin delegat, de data aceasta - pe produse textile in valoare de 168.475.000 de lei, de la SC "Blue Time" SRL Bucuresti. De fiecare data, instrumentele de plata folosite (file cec, bilete la ordin) au fost refuzate de banca, pentru "lipsa totala a disponibilului". Inculpatul a declarat ca nu stie ce s-a intimplat cu marfa "achizitionata" de el in anul 2003. Cert este ca, imediat dupa ce a pus mina pe banii rezultati din revinderea marfii, Neculai Necula a plecat in Olanda, fiind capturat abia pe 8 august, acelasi an, la Vama Nadlac. In urma cu doua zile, el a fost trimis in judecata, pentru faptele precizate mai sus.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii