* asta au declarat, recent, în cadrul unei conferințe de presă, Dan Păun, președintele interimar al PPUSL Brăila, și Mihai Dragomir, președintele organizației municipale a partidului, în legătură cu problemele economice generate de pandemia de coronavirus * aceștia au punctat că știu din surse sigure că trei societăți de confecții din Municipiul Brăila își vor anunța închiderea în următoarele trei luni, pentru că și-au pierdut colaborările din afara granițelor * cei doi nu au indicat însă nume de societăți
PPUSL-iștii brăileni sunt extrem de sceptici în ceea ce privește scenariul problematic descris de autorități în contextul pandemiei de coronavirus, însă mult mai îngrijorați atunci când vine vorba de viitorul economiei județului. Cel puțin asta au dat de înțeles președintele interimar al PPUSL Brăila, consilierul municipal Dan Păun și președintele organizației municipale a partidului, Mihai Dragomir, în cadrul unei conferințe de presă susținute recent, tocmai pe această temă. Cei doi au punctat că știu din surse sigure că, în următoarele trei luni de zile, trei societăți de confecții din Municipiul Brăila, dar și alte firme din alte domenii de activitate decât industria ușoară, își vor anunța închiderea. Motivul? Pierderea colaboratorilor internaționali, în contextul pandemiei de coronavirus și a nesiguranței menținerii granițelor deschise.
”Sunt mari probleme în domeniul confecțiilor, dar nu numai, din cauza COVID-19. Creează mari probleme economice. Sunt probleme în mai multe societăți. Foarte multe anunță prăbușirea lor efectivă. Se vor închide fabrici, se vor închide nu numai fabrici de confecții, ci și alte societăți și vor fi mii de oameni șomeri. E o mare problemă! Nu văd pe nimeni îngrijorat din punctul ăsta de vedere. Va trebui găsită o soluție în acest sens, pentru că într-adevăr va fi o problemă pentru Brăila, unde industria ușoară reprezintă o forță economică. Sunt trei societăți de confecții din Municipiul Brăila care își vor anunța închiderea în următoarele trei luni. Știu din surse sigure. Vor fi afectate aproximativ 700 de familii. Motivele sunt mai multe și diferă de la societate la societate, dar se leagă foarte mult de pandemia de coronavirus. Nu mai au comenzi, partenerii nu au încredere în sistemul din România”, a declarat Mihai Dragomir, fără însă a da numele vreunei societăți.
La rândul său, Păun s-a arătat extrem de sceptic în privința gravității situației și a discutat despre o strategie a decidenților actuali de a profita de acest moment pentru a face o serie de achiziții publice fără a fi vreodată controlați, conform regulilor democratice. Păun a afirmat că este convins că virusul există, însă consideră că este ”o gripă cu o altă patologie”, astfel că nu vede motive suficiente în combaterea acesteia prin distrugerea economiei sau blocarea spitalelor pentru bolnavi care suferă de alte afecțiuni.