• este vorba de expozițiile „Intersecții sculpturale”, „Călătorii satirice” și „Expresii divine”, care vor putea fi vizitate de publicul brăilean până pe data de 12 mai, la sediul de pe Ana Aslan nr. 27
Luni, 8 aprilie, începând cu ora 12.00, la Secția Artă a Muzeului Brăilei „Carol I” (sediul de pe Strada Ana Aslan nr. 27), a avut loc vernisajul a trei expoziții deosebit de interesante, care vor putea fi vizitate de brăileni până pe data de 12 mai a.c.
Potrivit gazdei manifestării culturale de excepție, Elena Albu, educator muzeal în cadrul Secției Artă, expoziția „Intersecții sculpturale” este dedicată lucrărilor tridimensionale realizate de sculptorul orădean Ovidiu Pascu. „Creativitatea și originalitatea sa ne oferă un mod unic de a explora lumea. Folosind materiale precum lemnul, metalul, piatra, alama, fierul sau cuprul, artistul creează dialoguri, armonii, atmosferă, stări, un joc al contrastelor dintre forme, culori, materiale, umbre și lumini, provocând dimensiuni ale percepției noastre”, precizează Elena Albu.
Celelalte două expoziții sunt dedicate graficii satirice și aduc în prim-plan o perspectivă ironică ori amuzantă asupra realității noastre cotidiene. „Călătoriile satirice”, create de artistul Liviu Stănilă, ne ghidează printre subiecte variate, de la politică și mediul înconjurător la societatea consumistă și dependența de tehnologie, printr-o abordare plastică delicată, plină de detalii și o cromatică vie, caldă, precizează sursa citată.
„Expresii divine” ne sunt sugerate de lucrările realizate în cadrul Salonului Național de Grafică Satirică „Damigenius”, găzduit de Casa de Cultură „Alexandru Giugaru”, din Huși, în memoria ilustrului caricaturist Cristian Marcu, cel care a inițiat și a organizat ani la rând salonul. Aflate la etajul semeței clădiri a muzeului din localitate, care găzduiește de ceva vreme grafica satirică românească, lucrările adună laolaltă nume importante ale umorului desenat: Cristian Marcu, Constantin Ciosu, Constantin Pavel, Dan Silviu Turculeț, Octavian Bour, Doru Axinte, Pavel Botezatu, Florian-Doru Crihană, Cristian Topan, Mihai Boacă, Neculai Mirodoni.
„Vă așteptăm cu drag să descoperiți aceste opere remarcabile, care vă vor provoca să reflectați asupra propriilor prejudecăți și perspective și să vă bucurați de o experiență artistică inedită alături de noi. Nu ratați ocazia de a vă îmbogăți cunoștințele și gustul estetic într-o atmosferă plină de inspirație. Nu veți pleca doar cu un zâmbet pe buze, dar și cu o privire mai clară și mai conștientă asupra realității înconjurătoare”, a mai precizat Elena Albu, gazda manifestărilor expoziționale de pe Ana Aslan 27.