Mergi la conţinutul principal

Trei comedii în trei zile la Teatrul “Maria Filotti”

• “Gaițele”, “American Bufallo” și “Râd nervos” se joacă în acest weekend

 

Primăvara continuă la Teatrul “Maria Filotti” cu un nou weekend plin de comedii! Trei spectacole vor avea loc vineri, sâmbătă și duminică, iar biletele aproape s-au epuizat. Iată cum arată programul:

Vineri, 10 martie, de la ora 18.00, la Sala Mare, aveți întâlnire cu “Gaițele” de Al. Kirițescu, regia Radu Nichifor, una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească. “Gaițele” face parte din așa-zisa trilogie burgheză a lui Kirițescu: comedia “Marcel și Marcel” sau “Anișoara și ispita” (1923), apoi “Florentina” (1925) și “Cuibul de viespi”, cum s-a intitulat în 1930. Comedia “Gaițele” s-a jucat pentru prima dată la Craiova de trupa “Bulandra”, apoi, în multe alte variante, pe mai toate scenele țării, având un succes enorm.

Acțiunea se petrece “cam prin vara anului 1930”, în casa Anetei Duduleanu, văduva marelui moșier Tasse Duduleanu, casă în care bătrâna locuia împreună cu fiica cea mică, Margareta, soțul acesteia, Mircea Aldea și două servitoare Zamfira și Fraulein. Într-o casă în care dominau urletele, meschinăriile, egoismul și ironia dusă la extrem, Mircea Aldea este un intrus, intrat forțat de împrejurările căsătoriei cu Margareta Duduleanu, care se macină încet, atingând pragul disperării.

La Teatrul “Maria Filotti” din Brăila, spectacolul îi are în distribuție pe actorii Monica Zugravu-Ivașcu, Elena Andron, Ramona Gângă, Corina Borș, Silviu Debu, Cătălina Nedelea, Florentina Popa, Sânziana Cristina Butoi/Iulia Vasilescu, Zane Jarcu, Marcel Turcoianu și Adelin Ilie. Scenografia: Vioara Bara. Coloana sonoră: Cornel Cristei și Marian Ecmegian.

Sâmbătă, 11 martie, de la ora 18.00, Sala “Bujor Macrin” (Sala Studio), se joacă “American Bufallo” de David Mamet, regia Silviu Debu, cu actorii Liviu Pintileasa, Emilian Oprea și Adrian Ștefan. Spectacolul este o comedie neagră și prezintă povestea a trei bărbați - Don (Liviu Pintileasa), Teach (Emilian Oprea) și Bobby (Adrian Ștefan), care se luptă în urmărirea viziunii lor distorsionate despre visul american. Don Dubrow, proprietarul unui magazin de vechituri, decide să fure colecția de monede a unui client. El cere ajutorul unui tânăr, dar neavând încredere nici în el, Don invită o a treia persoană să i se alăture. Bobby devine un țap ispășitor pe măsură ce complotul de spargere se dezvăluie, iar tensiunile se transformă în suspiciune, furie și violență. Pe rând, emoționant și cinic, naiv și violent, “American Buffalo” este o poveste pătrunzătoare despre cum oamenii pot fi corupți pentru a-și trăda idealurile și pe cei pe care îi iubesc. Spectacolul poate fi vizionat de persoanele peste 16 ani. Scenografia - Ioana Pashca.

Duminică, 12 martie, de la ora 18.00, tot la Sala “Bujor Macrin” (Sala Studio), este programată monodrama “Râd nervos”, un one man show scris și interpretat de Nicholas Cațianis. Spectacolul are la bază textul original al lui Christopher Durang (“Râs nervos”) și conține și alte texte culese din repertoriul lui Nicholas Cațianis. Actorul a anunțat că  reprezentația de duminică va fi și ultima a spectacolului “Râd nervos”.

“O calitate pe care o dobândești cu anii care trec și experiența pe care o adaugi este să știi când să pui stop și să marchezi cât se poate de frumos încheierea unui ciclu. Am avut parte de multe spectacole frumoase și nu am apucat să îmi iau la revedere pentru că au apărut altele. Acum, îmi iau la revedere conștient și împăcat de la un spectacol care mi-a adus mari bucurii și care m-a pus în fața unor provocări în primul rând cu fricile și angoasele mele”, a transmis actorul Nicholas Cațianis.

Puține bilete mai sunt disponibile, așa că intrați pe site-ul blt.ro sau mergeți la agenția teatrală pentru a prinde un loc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro