Mergi la conţinutul principal

Trei atleţi de la LPS Brăila vor participa la mondialele de juniori II din Kenya

Iconaru, Toader şi Caracudă şi-au realizat baremurile pentru competiţia mondială • o premieră în atletismul juvenil brăilean • Iconaru a stabilit şi un nou record naţional la 110 m garduri • timpul realizat de atletul brăilean, 13.51 secunde, reprezintă cea de a treia performanţă mondială din 2017

 

Atleţii brăileni au avut prestaţii excepţionale la Campionatul Naţional rezervat juniorilor II care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Piteşti. Vedeta delegaţiei Liceului cu Program Sportiv Brăila a fost Alexandru Iconaru, sportiv pregătit de profesorul Fănel Ionescu. Iconaru a câştigat medalia de aur la 110 m garduri cu un timp excelent, 13.51 secunde, acesta reprezentând un nou record naţional de juniori II. Iconaru are cea de a treia performaţă mondială din acest an la 110 m garduri şi are asigurată participarea la Campionatul Mondial de atletism pentru juniori II care va avea loc, în această vară, în Kenya. Alexandru Iconaru a câştigat aurul şi în proba de ştafetă 4X100 m plat, alături de colegii de la CSM Oneşti, club cu care brăileanul are dublă legitimare. Tot la Piteşti, sportivul pregătit de Fănel Ionescu a obţinut medalia de argint în proba de 200 m.

Bianca Toader, de la grupa profesorului Nicu Roată, a câştigat proba de 100 m garduri şi şi-a realizat, de asemenea, baremul pentru mondialele de juniori II. Toader a mai urcat o dată pe prima treaptă a podiumului de premiere cu ştafeta 4X100 m de la CSM Oneşti.

După o lună de zile în care s-a confruntat cu o accidentare destul de serioasă, Andreea Caracudă, de la grupa profesoarei Sica Lazăr, s-a clasat pe locul al doilea la garduri şi va participa, de asemenea, la Campionatul Mondial de la Nairobi, din Kenya.

Ştafeta 4X100 m de la LPS Brăila, în componenţa, Claudiu Culea, Mihai Ghiţev, Alexandru Galupa, Andrei Creţu, a devenit vicecampioană naţională. Încă junioară III, Andreea Dinu a sosit a cincea în proba de 100 m plat, dar a cucerit medalia de aur cu CSM Oneşti în proba de ştafetă 4X100 m.

Rezultatele sunt foarte bune. Avem trei sportivi brăileni care vor fi prezenţi la Campionatul Mondial din Kenya, o premieră în atletismul nostru juvenil. Am realiat şi un record naţional la 110 m garduri cu Iconaru. Ne doare sufletul că o parte dintre medalii nu au ajuns la Brăila, ci merg la CSM Oneşti, acolo unde sportivii noştri au dublă legitimare. Nu înţeleg, CSM Oneşti poate să asigure o serie de cerinţe necesare performanţei sportive, iar CSM Brăila nu. Este dureros dar numai aşa le putem oferi atleţilor noştri condiţii pentru marea performanţă”, a declarat profesoara Sica Lazăr.

 

Iulia Banaga a participat în afară de concurs

Junioară I în primul an, Iulia Banaga a participat la competiţia de la Piteşti, în afară de concurs, pentru a-şi realiza baremul de participare la Campionatul European de atletism şi în proba de ştafetă 4X400 m. Atleta pregătită de profesorul Nicolae Iorga a avut evoluţii foarte bune la 200 m plat, unde a realizat un nou record personal, 24.78 secunde şi la 400 m plat, unde a oprit acele cronometrului după 56.48 secunde. Iulia Banaga avea realizate baremurile de participare la Campionatul European de atletism pentru juniori I care va avea loc în această vară în Italia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro