Mergi la conţinutul principal
Festivalul judeţean de muzică, dansuri populare, tradiţii şi obiceiuri brăilene”

Trei ansambluri artistice vor evolua la Gropeni

• sâmbătă, membrii ansamblurilor “Frumuşica”, “Floricica” şi “Muşeteanca” vor urca pe scena căminului cultural din localitate

 

În ziua de sâmbătă, 23 noiembrie 2019, începând cu ora 12.30, peste 100 de copii şi tineri dansatori, grupaţi în trei categorii de vârstă, vor evolua pe scena căminului cultural din comuna Gropeni, în cadrul “Festivalului judeţean de muzică, dansuri populare, tradiţii şi obiceiuri brăilene”.

Organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST), în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) şi cu sprijinul autorităţilor locale, festivalul va reuni ansamblurile “Frumuşica” din Tichileşti (instructor Gabriela Corbu), “Muşeteanca” din Însurăţei (instructor formator Gheorghe Mihalache) şi “Floricica” din Gropeni (instructor Mirela Gârbă).

Săptămâna trecută, membrii celor trei ansambluri artistice au evoluat în comuna Tichileşti, precum şi în oraşul Însurăţei.  

Reamintim că, în cadrul “Festivalului judeţean de muzică, dansuri populare, tradiţii şi obiceiuri brăilene” peste 400 de tineri din patru zone rurale brăilene vor fi informaţi în legătură cu importanţa şi rolul tradiţiilor şi obiceiurilor în istoria poporului român. De asemenea, peste 100 de tineri dansatori şi interpreţi vor evolua în cadrul festivalului, pentru reînvierea tradiţiilor şi obiceiurilor brăilene. Festivalul se desfăşoară pe parcursul a trei etape care cuprind câte trei secţiuni (muzică, dansuri şi obiceiuri populare) şi va angrena tineri din localităţile Gropeni, Tichileşti, Însurăţei şi Mircea Vodă.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro