Mergi la conţinutul principal

Trei ani de la crima din Gradiştea. Ucigaşii, acasă, în aşteptarea sentinţei finale

inculpaţii din dosar, Mocanu Ionuţ, Mocanu Marcel, Mocanu Valentin Ciprian şi Baboi Radu, vor afla în curând dacă rămân cu pedepsele de 28 de ani închisoare date de prima instanţă • oricum, până când judecătorii Curţii de Apel Galaţi dau sentinţa finală, ucigaşii rămân sub control judiciar, măsura fiind prelungită recent • astăzi, 23 februarie, se împlinesc 3 ani de când a fost comisă oribila crimă

 

La un pas de condamnarea finală. Ucigaşii din Gradiştea ar putea afla, în curând, dacă rămân cu cei 28 de ani închisoare, pentru infracţiunea de omor, pedeapsă aplicată în octombrie 2017 de Tribunalul Brăila. În urma apelului formulat în cauză, de către inculpaţii Mocanu Ionuţ, Mocanu Marcel, Mocanu Valentin Ciprian şi Baboi Radu, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galaţi. Recent, judecătorii au dispus prelungirea măsurii controlului judiciar faţă de cei patru.

Următorul termen de judecată în dosar a fost stabilit pentru data de 19 martie.

Condamnarea faţă de cei patru romi, acuzaţi că au comis oribila crimă de la Gradiştea, a venit după doi ani şi jumătate de anchetă. Ucigaşii au primit pedepse pentru infracţiunile de omor calificat şi tâlhărie calificată. În urma contopirii pedepselor, a rămas cea mai mare, de 25 ani închisoare, la care s-a adaugat un spor de 3 ani închisoare.

După cum v-am mai informat, fapta a fost comisă pe 23 februarie 2015, când Marcela Stoian, femeia din Gradiştea care avea un magazin în localitate, mergea spre casă, după ce-şi terminase programul. Pe drum, ea a fost atacată de cei patru tineri, după cum au stabilit anchetatorii, care au lovit-o cu bestialitate, până au lăsat-o fără suflare. Ucigaşii au rupt o scândură din gard şi au lovit victima în cap, apoi au dat şi cu picioarele, astfel că şansele de supravieţuire au fost zero. Trupul neînsufleţit al victimei a fost găsit chiar de soţul acesteia, care plecase să o caute, întrucât întârziase acasă. În urma anchetei de amploare, poliţiştii şi procurorii au stabilit că autorii crimei sunt Mocanu Ionuţ, Mocanu Marcel, Mocanu Valentin Ciprian şi Baboi Radu, aceştia ajungând după gratii la scurt timp de la comiterea faptei. După patru luni, judecătorii i-au pus însă sub control judiciar, din lipsă de probe.

Dacă la reconstituire inculpaţii au recunoscut că au atacat-o pe femeie, pentru a-i fura banii, lovind-o până nu a mai mişcat, între timp s-au răzgândit, spunând că au fost ameninţaţi şi chiar bătuţi de poliţişti ca să recunoască fapta. Trebuie menţionat că, după crimă, câinele de urmă al Poliţiei a mers direct la casa fraţilor Mocanu. Chiar dacă pe parcurs criminalii şi-au schimbat declaraţiile, ba chiar au încercat să scoată un alt vinovat, în final, probele anchetatorilor, printre care şi rezultatele testelor ADN, i-au indicat ca autori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro