Mergi la conţinutul principal

Trei absolvenți proaspeți au intrat în activitate la Jandarmeria Brăila

* este vorba de doi băieți și o fată, tineri cu ambiții mari și dornici de a se dezvolta pe plan profesional * sergent major Vasilache Irina Diana are 22 de ani și a absolvit școala postliceală din Fălticeni cu media 9.35, iar ceilalți doi tineri jandarmi au vârsta de 21 de ani și au absolvit cu note la fel de mari

 

Jandarmeria Brăila are noi angajați, fiind vorba despre trei proaspeți absolvenți ai școlii Militare de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș“ Fălticeni, doi băieți și o fată.

Aceștia au fost încadrați la Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Brăila, ei fiind tineri cu ambiții mari și dornici de a se dezvolta pe plan profesional.

Potrivit datelor transmise de la Jandarmeria Brăila, sergent major Vasilache Irina Diana are 22 de ani și a absolvit școala postliceală de subofițeri jandarmi din Fălticeni cu media 9.35. Tânăra s-a hotărât să aleagă o carieră în Jandarmerie în cursul clasei a XII-a, astfel că a studiat foarte mult, iar pentru proba sportivă s-a pregătit temeinic. “Am avut emoții atât la proba scrisă, cât și la cea sportivă. Au fost mulți candidați, la fel de bine pregătiți. Probele sunt accesibile, dar ai nevoie de pregătire și seriozitate pentru a reuși. Am fost în practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila în cursul anului 2021, am cunoscut încă de atunci o parte din colegi, iar cel mai mult m-a impresionat faptul că erau o echipă. Sunt sigură că mă voi acomoda repede și mă voi integra fără probleme în această echipă și, totodată, sunt conștientă că mai am foarte multe de învățat despre ce înseamnă meseria de jandarm”, a declarat sg.maj. Vasilache Irina Diana.

 

“De la vârsta de 11 ani m-am hotărât să devin jandarm”

Reprezentanții Jandarmeriei Brăila au discutat și cu sergent major Ciordaș Gabriel Claudiu, care are doar 21 de ani, dar care a știut că vrea să îmbrace uniforma bleu-jandarm încă din clasa a V-a. El este tot absolvent al școlii militare din Fălticeni, cu media 8,87, iar în cadrul I.J.J. Brăila își va desfășura activitatea la “ordine publică”, după cum au transmis jandarmii brăileni. “De la vârsta de 11 ani m-am hotărât să devin jandarm. Am auzit despre această Armă de la televizor, jandarmii erau mereu prezenți la concerte, festivaluri, proteste. Mi-au dat un sentiment de siguranță, de încredere și atunci mi-am zis că vreau să devin ca ei. Anii au trecut, am ajuns în clasa a XII-a, dar cu aceeași dorință. M-am pregătit foarte bine pentru proba scrisă și cea sportivă, am fost admis, iar astăzi iată-mă îmbrăcat în uniforma de jandarm, gata pentru prima mea misiune”, a declarat sg. maj. Ciordaș Gabriel Claudiu.

La rândul său, sergent major Zain Andrei Nicolae, cel care încheie lista absolvenților celei mai recente promoții, încadrați la I.J.J. Brăila, are tot 21 de ani și a încheiat studiile postliceale, la Fălticeni, cu media 9,12. în adolescență, a cochetat cu fotbalul, însă în clasa a XII-a a stabilit că o carieră în Jandarmerie este ceea ce-și dorește de la viitor. „Sunt obișnuit să lucrez în echipă, iar în această meserie este vorba mereu despre echipă. Îmi doresc să evoluez pe plan profesional, să-mi desfășor activitatea cât de bine pot, la «ordine publică»”, a declarat sg. maj. Zain Andrei Nicolae.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro